Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sdílená kola v Hradci Králové si za první týden půjčilo tisíc lidí

Minulý týden v Hradci Králové začala fungovat modrá sdílená kola, těch je po celém městě rovná stovka. Ačkoliv se s novou službou ve městě lidé teprve seznamují, zájem o ně je veliký. Společnost tak v těchto dnech rozšiřuje schéma stanic, které jsou rozmístěné po celém městě.

„Za první týden fungování jsme v Hradci Králové uskutečnili téměř tisíc výpůjček,“ řekl obchodní ředitel společnosti Lukáš Luňák. Podle něho se první týden obešel bez jakýkoli komplikací. „Občané se ke kolům chovají slušně, vrací kola do městských stojanů, které jsou pro to určeny, za což jsme moc rádi,“ dodává.

Projekt, na kterém spolupracuje i samo město Hradec Králové funguje sedmým dnem. „Každý den evidujeme nově registrované uživatele,“ dodává Luňák. Společnost v těchto dnech pracuje na rozšíření aktuálních stanic.

Sto kol na 40 stanicích po celém městě

Stanice, na kterých si můžete kolo půjčit jsou především v centrum Hradce Králové. Jedna je například hned u Klicperova divadla, další dvě na třídě ČSA. Jednu má i Nový Hradec Králové, Svinary, Malšova Lhota, Pouchov nebo Plotiště nad Labem.

Každý, kdo si chce kolo půjčit, musí mít nainstalovanou mobilní aplikaci. Tu aktivuje pomocí své platební karty. V aplikaci cyklista nejde nejbližší kolo, a to si půjčí. Bicykl je vždy třeba vrátit na jednu ze čtyřiceti stanic ve městě. V opačném případě je skrze aplikaci účtován manipulační poplatek.

„Seznam stanic naleznete na webu nebo přímo v aplikaci,“ dodává Luňák. Společnost sdílená kola provozuje ve třinácti městech po celé republice. Přesně před týdnem začala služba fungovat i v sousedních Pardubicích.

Ohodnoť článek

Foto FB: Nextbike Czech Republic

Štítky kolo, Hradec Králové, sdílení, služba, modrá, centrum, stanice, tisíc lidí, týden, cyklistika, město, Lukáš Luňák, České aerolinie, Klicperovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sdílená kola v Hradci Králové si za první týden půjčilo tisíc lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.