Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pozvi zvíře na oběd, vyzývá návštěvníky zoologická zahrada ve Dvoře Králové

Pozvi zvíře na běd je nová akce Safari Parku ve Dvoře Králové, která by měla pomoct překonat následky delšího výpadku během pandemie. Zoologická zahrada už před časem přiznala, že jí bude chybět 23 milionů korun. Teď může pomoct veřejnost.

„Náš nový projekt Pozvi zvíře na oběd je reakcí na postupné uvolňování opatření souvisejících s koronavirem,“ popisuje novinku ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas. Návštěvník jednoduše může zaplatit denní menu pro jedno z patnácti vybraných zvířat. Pozvat na oběd tak lidé mohou například hrochy, lvi, pelikány nebo dokonce krokodýla.

„Kuchyně našeho safari parku může v lecčem připomínat kuchyně luxusních hotelů. Mlsní obyvatelé našich expozic si rádi pochutnávají třeba na mangu, fermentovaném listí, libovém hovězím mase nebo čerstvých šnecích,“ říká Rabas. Zoologická zahrada sází i na to, že se lidé zábavnou formou dozvědí o jídelníčku zvířat v zahradě.

„Náklady na krmivo zvířat v královédvorském safari parku se loni vyšplhaly na takřka 13,4 milionu korun a stále rostou s ohledem na proměny globálního trhu,“ řekla Markéta Grúňová, mluvčí zahrady. Situaci neulehčuje ani aktuální sucho.

Zoologická zahrada počítá ztráty

Podle vedení zoologická zahrady se kvůli výpadku během pandemie dá mluvit o ztrátě dosahující až 23 milionů korun. Zahrada tak zrušila plánované navýšení platů zaměstnanců a zároveň zvedla vstupné. V Hlavní sezóně za vstupné zaplatí dospělý člověk 240 korun, dítě do 15 let 190 korun.

Finanční pomoc zahrada zřejmě dostane od Královéhradeckého kraje. Ten by mohl investovat do chodu zahrady až 13,5 milionů korun. "Jsme připraveni zoo pokrýt ztráty z provozní činnosti," řekl radní Karla Klímy (KDU-ČSL)

Ohodnoť článek

Foto Safari Park Dvůr Králové

Štítky zoo, Dvůr Králové nad Labe, zoologická zahrada, zvířata, podpora, oběd, finance, ztráty, program, jídelníček, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové, zahrada, Přemysl Rabas, Karel Klíma, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozvi zvíře na oběd, vyzývá návštěvníky zoologická zahrada ve Dvoře Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.