Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silný vítr opět znemožnil spuštění horního úseku lanovky na Sněžku

Už od soboty nejezdí horní úsek kabinové lanovky na Sněžku. Fouká tu stále silný vítr. Navíc je i hustá mlha a teploty pod bodem mrazu. Dopoledne dokonce lehce nasněžilo.

Kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku stála kvůli pandemii koronaviru od poloviny března. Sezónu zahájila 1. května. V provozu je právě v závislosti na počasí. Pokud by přálo a nefoukal by silný vítr, jezdila by denně. Lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 kilometru v hodině. Aktuální informace o provozu lanovky jsou na webu.


V minulém týdnu byla podle náčelníka lanovky Jiřího Martince většinou v provozu. Na Sněžce je od rána mlha, teplota -0,5°C , dohlednost okolo 200 metrů a drobný poprašek sněhu.  


Sněžka (1603 m.n.m.) je podle meteorologů extrém a nedá se brát jako reprezentativní místo toho, co se děje jinde v Krkonoších. Vystupuje do volné atmosféry a zdejší klima je navzdory nevelké nadmořské výšce považováno za arktické a velehorské. 


Na hřebenech Krkonoš, je vzhledem k dočasnému uzavření česko-polské hranice, částečně omezen pohyb. Hranice se nedá přecházet. Po hřebenech Krkonoš vede červeně značená Cesta česko-polského přátelství, která na řadě míst hranici překračuje. Čeští turisté se kvůli tomu například nedostanou na Sněžku směrem od Luční boudy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto snezkalanovka

Štítky Sněžka, lanovka, horní úsek, vítr, vichřice, lanová dráha, pandemie covidu-19, Krkonoše, Pec pod Sněžkou, Luční bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr opět znemožnil spuštění horního úseku lanovky na Sněžku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.