Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec Králové hledá firmu na stavbu lávky přes Labe. Stavba začne nejdříve za rok na podzim

Vedení města Hradec Králové tento týden vyspalo tendr na stavbu lávky přes Labe. Zastupitelstvo soutěž schválilo už v dubnu, radnice však čekala na rozhodnutí stavebního úřadu. Ten schvaloval změnu stávajícího povolení. Samotná stavba lávky u nové budovy ČSOB u Aldisu začne nejdříve na podzim příštího roku.

„V tuto chvíli máme již vyvěšeno výběrové řízení na zhotovitele stavby lávky přes Labe u Aldisu, získali jsme potřebné dokumenty, takže nyní bude záležet na nabídkách. Vzhledem k tomu, že v minulých letech nám situaci komplikovaly také příliš vysoké cenové nabídky, není zveřejněna předpokládaná cena zakázky,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Se samotnou stavbou se však bude moct začít nejdřív na podzim příštího roku. Minimálně do září roku 2021 tu bude společnost ČSOB stavět své nové sídlo. „Do té doby bude moci vysoutěžená stavební firma na lávku řešit objednávky stavebních prvků a další dodávky,“ dodává náměstek.

 Na místě v těchto dnech probíhá bourání jedné ze dvou teras, která bránila dostavbě budovy ČSOB. „Museli jsme tedy začít co nejdříve pracovat na jejím odstranění. Demoliční práce by měly být ukončeny do poloviny srpna,“ dodává náměstek Bláha.

V minulosti měli k projektu lávky výhrady ochránci přírody. Původní projekt počítal s pokácením jednoho dubu na nábřeží, proti čemuž ochránci přírody úspěšně protestovali. Zdržení a spory provázely i architektonickou soutěž. K podobě lávky pak vznesli výhrady ornitologové, protože navržená lávka by mohla zasahovat do vzletových drah ptáků, zejména labutí. Projekt byl kvůli připomínkám ekologů upraven.

Lávka by měla propojit lokalitu Aldis, ve které buduje své regionální sídlo Československá obchodní banka, s centrem Hradce.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky lávka přes Labe, Aldis, ČSOB, Hradec Králové, firma, výběrové řízení, soutěž, stavba, lávka, Labe, podzim, Československá obchodní banka, Jiří Bláha, projekt, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové hledá firmu na stavbu lávky přes Labe. Stavba začne nejdříve za rok na podzim  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.