Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové od pondělí opět povolí návštěvy pacientů

Od pondělí 25. května Fakultní nemocnice Hradec Králové opět povolí návštěvy hospitalizovaných pacientů. Zákaz návštěv na vybraných pracovištích v souvislosti s epidemií COVID-19 platil od 3. března, o týden později nemocnice návštěvy úplně.

„S ohledem na zdraví hospitalizovaných pacientů i zaměstnanců nemocnice vyzýváme návštěvníky, kteří by měli jakékoliv příznaky, které by mohly souviset s COVID-19, aby návštěvu nemocnice odložili,“ uvedl ředitel nemocnice Vladimír Palička.

Pro všechny ostatní budou i nadále platit přísná hygienická pravidla. „Naléhavě prosíme všechny, aby přesně dodržovali pokyny personálu a akceptovali omezení, která jsou nutná v zájmu zdraví jejich blízkých ale současně i ostatních pacientů,“ dodal ředitel.  Návštěva bude možná pouze v roušce a bude časově omezená.

Další návštěvy povolí připravovaná vlna uvolňování

Další návštěvy ve zdravotnických i sociálních zařízeních povolí chystaná vlna uvolňování, ta přijde v pondělí 25. května. „Konečně můžeme rozvolnit i toto omezení a příbuzní mohou navštívit své blízké, to je velmi pozitivní zpráva,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

Zařízení by však budou muset regulovat počty návštěvníků. „Návštěvy mohou probíhat v režimu max. dvě osoby na jednoho uživatele ve stejném čase,“ píše ministerstvo na svém webu.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Fakultní nemocnice, Hradec Králové, FNHK, návštěvy, povolení, pondělí, 25. květen, uvolňování, nařízení, COVID-19, návštěva, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, nemocnice, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové od pondělí opět povolí návštěvy pacientů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.