Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další kotlíkové dotace Královéhradecký kraj rozdá v září. Můžou být úplně poslední

Poslední velká výzva na kotlíkové dotace byla v Královéhradeckém kraji v lednu tohoto roku. Další kraj naplánoval hned po prázdninách. Pro zájemce o nový kotel bude k dispozici zhruba 120 milionu korun. Pokud se v září letošního roku vyčerpají, půjde o poslední výzvu.

„Další velkou výzvu Královéhradecký kraj připravuje na září letošního roku,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí kraje Sylvie Velčovská. Zároveň přiznala, že by mohlo jít o úplně poslední výzvu, kterou Královéhradecký kraj vyhlásí. Vše záleží na to, kolik peněz se v září rozdá.

Královéhradecký kraj bude mít k dispozici zhruba 120 milionů korun. 40 milionů z vlastní kasy, zbytek by měl poskytnout stát.  „V tuhle chvíli je to spíš předjímání, ale pokud se vyčerpají všechny tyto peníze, půjde skutečně o poslední výzvu,“ dodává mluvčí. Pokud se částka v září nevyčerpá, uspořádá Královéhradecký kraj i další kolo menších výzev. V rámci nich se pak rozdá zbytek financí.

Přesnou částku hejtmanství zatím nezná. „Do další výzvy je ještě dost času, může se něco změnit,“ dodala Velčovská.

Dvůr Králové s žádostí obyvatelům pomůže

„Výzva bude zveřejněna pravděpodobně již v průběhu července 2020 s předpokládaným příjmem žádostí v září 2020,“ řekla za odbor životního prostředí ve Dvoře Eva Šírková. Město zároveň pomůže s podáním žádostí. Pro obyvatelé připravila radnice individuální konzultace.

„S ohledem na situaci, která nyní nastala v České republice v souvislosti s nákazou COVID-19, dovolujeme si nabídnout místo obvyklých seminářů individuální konzultace pro občany,“ dodává Šírková.

Peníze, o které majitelé starých kotlů požádají mohou použít na výměnu kotle na tuhá paliva za více ekologický. Díky tomuto kroku by mělo dojít k očištění vzduchu od popílku, prachu nebo jedovatých látek.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky kotlíkové dotace, Královéhradecký kraj, dotace, finance, výzva, Dvůr Králové, pomoc, výměna, kotel, životní prostředí, peníze, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další kotlíkové dotace Královéhradecký kraj rozdá v září. Můžou být úplně poslední  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.