Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradec Králové spouští svojí „pětadvacítku“. Mezi podnikatele se rozdělí až 10 milionů korun

V rámci programu Antivirus město Hradec Králové uvolní podnikatelům celkem 10 milionů korun. Živnostníci budou moct žádat až 25 tisíc korun. Novou podporu musí schválit zastupitelstvo města na svém jednání koncem května. Poté bude možné podávat žádosti do 12. června.

„Rozhodli jsme o poskytnutí finanční pomoci malým podnikatelům a živnostníkům, kteří mají sídlo nebo provozovnu v Hradci Králové. Rádi bychom začali s přijímáním žádostí o finanční pomoc prakticky ihned po schválení pravidel zastupitelstvem města,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Přesné podmínky, za kterých budou moct podnikatelé žádat o finanční podporu se teprve ladí. Žadatelem by mohla být pouze právnická nebo fyzická osoba se sídlem nebo místem podnikání v Hradci Králové.

 „Pomoc je zaměřena především na ty, kteří skutečně museli uzavřít své maloobchodní prodeje a služby s ohledem na nařízení vlády,“ doplňuje primátor. Žadatel, který bude žádat musí mít nepřerušenou podnikatelskou činnost a zároveň nesmí být dlužníkem města.

Kompletní seznam podmínek naleznete po jednání zastupitelstva ZDE.

Jednotlivé žádosti bude posuzovat komise. Ta následně předloží návrh na proplacení orgánům města. Až poté se začne částka postupně vyplácet. „Tato peněžitá pomoc je omezena maximální částkou 25 tisíc korun pro jednoho žadatele. Výše peněžité pomoci bude stanovena i podle počtu podaných žádostí,“ vysvětluje náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO 2011).

Podnikatel bude moct peníze využít například na vyrovnání mezd svých zaměstnanců, energie nebo platby nájmů.  

Pětadvacítka státu stále jede

O kompenzační bonus a peníze od státu zažádalo kolem půl milionu podnikatelů z celé České republiky. Za první období mohli OSVČ žádat až o 25 tisíc korun, ve druhé šlo získat až 19,5 tisíce korunu.

Případné třetí období by mohlo trvat do konce srpna. O jeho zavedení už by rozhodovala sama vláda a nebyla by zapotřebí změna zákona. Dopady vládní předlohy na státní rozpočet za období od 1. května do 8. června odhadlo ministerstvo financí na maximálně 13 až 14 miliard korun.

Ohodnoť článek

Foto FB: MMHK

Štítky podpora, Hradec Králové, OSVČ, Antivirus, 25 tisíc korun, pětadvacítka, podnikatelé, koronavirus, primátor, Alexandr Hrabálek, ODS, Monika Štayrová, ANO 2011, Ministerstvo financí České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové spouští svojí „pětadvacítku“. Mezi podnikatele se rozdělí až 10 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.