Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Vrtulník z Hradce Králové letěl pro třináctiletou dívku. Ta se zřítila do lomu

Teprve třináctiletá dívka se zřítila do lomu Mikšov nedaleko Skutče. Na místo tak letěl záchranářský vrtulník z Hradce Králové. Záchranku však komplikoval nepřístupný terén. Pacientu tak museli dostat do vrtulníku pomocí lana. Jde již o třetí zásah v nepřístupném terénu za poslední měsíc.

„První informace z místa události hovořila o pádu do přibližně dvacetimetrové hloubky, proto operátoři vyslali na pomoc kromě nejbližší výjezdové skupiny ZZS PaK rovněž vrtulník s volacím znakem Kryštof 6,“ napsali záchranáři na svých sociálních sítích.

Po příjezdu záchranářů na místo byla dívky při vědomí. Ležela však v nepřístupném terénu, což záchranářům značně zkomplikovalo její záchranu. „Zraněné slečně poskytli záchranáři veškerou potřebnou péči a imobilizovali ji ve speciálních transportních prostředcích. Následně byla pomocí lanového podvěsu pod vrtulníkem vyzvednuta a přenesena na místo, kde ji záchranáři mohli umístit na palubu vrtulníku,“ dodávají záchranáři.

Dívka následně skončila na traumatologickém centru v Hradci Králové. Při pádu utrpěla poranění v oblasti trupu a končetin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS KHK

Štítky záchrana, vrtulník, Hradec Králové, lom, pád, dívka, nepřístupný terén, Pardubický kraj, terén, Skuteč, Kryštof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vrtulník z Hradce Králové letěl pro třináctiletou dívku. Ta se zřítila do lomu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.