Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Škodovka v Kvasinách začíná testovat polské pendlery na koronavirus

Polské pendlery čeká ode dneška v automobilce Škoda Auto v Kvasinách testování na covid-19. Dotkne se to přibližně 2300 Poláků, kteří dojíždějí za prací do závodu na Rychnovsku. Odběry vzorků a testování mají trvat do konce května.

Polští pendleři do Kvasin zatím pracovat nejezdí. Pořízení PCR testu a jeho opakování, které má být každých 30 dní je podmínkou pro to, aby mohli pracovat v České republice. Poláci, by mohli nastoupit do práce už od 1. června.

„Plošné testování se týká jak kmenových, tak agenturních zaměstnanců. Negativní výsledek testu jim umožní návrat do zaměstnání," řekla mluvčí závodu Martina Gillichová. Náklady na testování bude hradit Škoda Auto.

Odběry vzorků budou probíhat od dnešního dne ve stanu na nádvoří bývalých kasáren v Rychnově nad Kněžnou. Do stanu přijedou Poláci auty. Na zajištění testování budou s automobilkou spolupracovat Královéhradecký kraj, město Rychnov nad Kněžnou, rychnovská nemocnice, hasiči a také policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Škoda Auto

Štítky Kvasiny, pendleři, Poláci, testování, covid-19, ŠKODA AUTO a.s., okres Rychnov nad Kněžnou, Česko, Rychnov nad Kněžnou, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodovka v Kvasinách začíná testovat polské pendlery na koronavirus  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.