Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V procesu přeměny Benešovky v Hradci se pokročilo. Na stavebním úřadě je žádost o územní rozhodnutí

Na začátku tohoto měsíce byly podány žádosti o územní rozhodnutí na zbývající čtyři etapy přeměny Benešovy třídy v Hradci Králové. Teď bude mít slovo stavební úřad. Musí se seznámit s podklady a souhlasy vlastníků dotčených pozemků, které mu přistály na stole. Pak bude moci být zahájeno územní řízení.

Právě územní řízení je první fází celého stavebního procesu. Jeho výsledkem bude revitalizace Benešovky. „Stále je před zahájením samotné stavby spousta práce, ale nyní jsme postoupili o další významný krok dopředu, podali jsme dvě žádosti o územní rozhodnutí na stavební úřad. Zvlášť na liché a zvlášť na sudé etapy,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

Druhá a čtvrtá etapa, se bude týkat oprav lokalit u polikliniky, opravit se má i křižovatka a vybudují se nové podzemní garáže. Liché opravy třetí a páté etapy, mají zahrnovat práce na druhé straně. Týkat se budou kruhové křižovatky, které se říká „vajíčko“ a opět i nové podzemní garáže. „Podařilo se nám zajistit 75 % souhlasů vlastníků dotčených pozemků, což by pro zahájení oprav mělo stačit, ovšem jsou zde jednotlivci, kteří zejména u sudých etap chtějí proces zpomalit a zkomplikovat. Pokud se tedy toto nezvládne rozumně vyřešit, bude muset být pravděpodobně územní řízení na sudé etapy přerušeno do vyřešení souhlasu. V celém procesu nás zpomaluje také zákon, jelikož i když máme potřebné souhlasy až na skutečné výjimky, tak musíme ty, kteří souhlas nedali, obeslat a informovat, což u takového množství účastníků řízení je časově náročné,“ doplňuje náměstek Bláha.

Poté, co město získalo souhlasy vlastníků, musel projektant aktualizovat vyjádření dotčených orgánů. Především správců sítí a dalších. Teď je bude kontrolovat stavební úřad. „Stejně tak, a to si troufám odhadnout, zabere nejvíce času kontrolování předložených souhlasů vlastníků dotčených pozemků. Pokud to dobře půjde, věřím, že budeme mít územní rozhodnutí do konce roku,“ doplňuje Bláha. Následně se bude zpracovávat projektová dokumentace pro stavební řízení a podá se i žádost o stavební povolení. Až bude stavební povolení vydáno, projektant zpracuje zadávací a prověřovací dokumentaci, na základě které proběhne výběrové řízení na stavební firmu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Benešova třída, Hradec Králové, revitalizace, stavební úřad, etapy, pozemek, Jiří Bláha, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V procesu přeměny Benešovky v Hradci se pokročilo. Na stavebním úřadě je žádost o územní rozhodnutí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.