Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecké letiště se na jeden večer promění v charitativní autokino

Autokina se s ohledem na aktuální situaci stávají čím dál tím víc populární. Jedno takové vznikne i 22. května přímo na lešti v Hradci Králové. Veškerý výtěžek ze vstupného získá Léčebna pro dlouhodobě nemocné v Hradci Králové. Na programu je zatím jediný film – Narušitel.

„Jsme tři studenti z hradeckých gymnázií a rozhodli jsme zkusit zorganizovat nový druh zábavy pro zpříjemnění pátečního večera,“ vysvětluje nápad jeden z organizátorů Vratislav Sedlák. Kompletně celý výtěžek ze vstupného skončí v kase místní Léčebny pro dlouhodobě nemocné. „Na místě bude přítomen ředitel této LDN, který si živě převezme výtěžek,“ dodává Sedlák.

FILM NARUŠITEL
Čtveřice kamarádů a jejich letecký mentor spolu létají a slouží v armádě dvacet let. Pak se ale po dlouhé době začne rozmotávat smrt bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na západ a hlavní hrdina nemá jiné východisko, než se ho pokusit napodobit. „Jste narušitel, následujte mě,“ jsou slova, která sám často hlásí do vysílačky, když nutí k přistání ty, kdo se na západ za svobodou vydávají vzduchem v letadlech. Teď se o stejně zoufalý útěk musí pokusit i on.

Promítání je v plánu na pátek 22. května na parkovišti v areálu letiště. Jedinou podmínkou je funkční rádio. Na rozdíl od autokina v Čermné nad Orlicí, zde bude zvuk přenášek pomocí FM frekvencí.

„Pod širým nebem si můžete vychutnat film Narušitel od úspěšného režiséra Davida Baldy,“ vysvětluje organizátor. Sám režisér na promítání přislíbil účast.

Narušitel se natáčel v Hradci Králové a Hořicích

Film natočil tehdy osmnáctiletý režisér David Balda. „Když jsme si scénář přečetli úplně mě to pohltilo. Jezdil jsme po letištích, vybírai lokace, a tak nám to přirostlo k srdci, že jsme vše spustili.,“ řekl režisér David Balda.

Mezi hlavní lokace si režisér vybral právě Hradec Králové nebo malé letiště nedaleko Hořic na Jičínsku. „V Hradci Králové se natáčelo na letišti, odkud ve filmu startuje letka na narušitele. Poté jsme využili ulici Rokitanského pro „sametový“ průvod a královéhradeckou vazební věznici,“ doplňuje režisér.

Ohodnoť článek

Foto Südkurier

Štítky autokino, kino, letiště, parkoviště, Hradec Králové, Narušitel, charita, LDN, Hořice, Léčebna dlouhodobě nemocných, film, režisér, David Balda, Royal Air Force

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké letiště se na jeden večer promění v charitativní autokino  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.