Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V Hradci Králové bylo předáno staveniště pro vznik odlehčovací služby za více jak 115 milionů

Hradec zahájil jednu z největších investičních akcí letošního roku. Vedení radnice včera předalo stavební firmě staveniště nové odlehčovací služby v Honkově ulici. Budova s kapacitou 35 lůžek, má vyjít na 115,7 milionu korun. Nejdřív se zdemoluje stará budova. Odlehčovací služba bude v provozu během příštího roku.

Stavební práce začnou nejdříve demolicí starého bytového objektu. „Včera jsme se na místě, kde bude stát Odlehčovací služba Honkova, sešli se stavební firmou a technickým dozorem a společně jsme si prošli harmonogram stavebních prací. Během čtrnácti dnů by měly začít demoliční práce, poté budou zahájeny samotné stavební práce na novém objektu,“ říká náměstek pro oblast investic Jiří Bláha.

Odlehčovací služba bude na přechodnou dobu pro osoby se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení. „Tímto projektem chceme podpořit rodiny, které se starají o své blízké. Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil. Jedná se v podstatě o zařízení, které představuje 24hodinovou pobytovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období,“ řekl náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek.

Objekt bude bezbariérový a uzpůsobený také pro umístění trvale ležících klientů. Město připravovalo výstavbu sedm let. Podobné zařízení už je v Hradci Králové v nevyhovujících prostorech s menší kapacitou v panelovém domě v Jungmannově ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát Hradce Králové

Štítky Honkova ulice, Hradec Králové, odlehčovací služba, investice, Jiří Bláha, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové bylo předáno staveniště pro vznik odlehčovací služby za více jak 115 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.