Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Galerie moderního umění v Hradci Karové otevře až v úterý

Galerie moderního umění na Velkém náměstí v Hradci Králové se pro veřejnost otevře až v úterý 12. května v 10 hodin dopoledne. Návštěva bude možná podle klasické otevírací doby. Galerie však nechává uzavřenou knihovnu a studovnu. Zároveň nebude pořádat žádné doprovodné akce.

„Návštěvníci se mohou těšit na přerušené výstavy Matyáš Chochola Dějiny lidstva a Petra Malinová Z úcty k hlíně, jejichž vernisáž proběhla 27. února 2020. Výstavy měly původně trvat do 7. června 2020, vzhledem k rozsáhlosti projektu však trvání těchto výstav prodlužujeme do 30. srpna 2020,“ napsala Hana Doležalová, mluvčí galerie.

I v tomto případě platí přísná hygienická opatření. Lidé mohou vstupovat pouze se zakrytým nosem a ústy. U vstupu bude návštěvníkům k dispozici bezdotykový dávkovač dezinfekce. „Dbát budeme i na dodržování dvoumetrových rozestupů,“ vysvětluje mluvčí.

„Rozbité auto“ před galerií

Rozbité auto před Galerií moderního umění je inscenace Matyáše Chocholy Střet civilizací. „Dílo prorocky dokresluje současné období, polorozpadlé auto Porsche Carrera 933 naráží do menhiru, tedy výtvoru našich starověkých civilizací,“ vysvětluje Doležalová.

Automobil zde symbolizuje rozvoj naší společnosti za posledních sto let, což je v důsledku trvání lidstva nepatrným zlomkem.

Otevírací doba Galerie moderního umění zůstává stejná. Úterý - neděle (kromě čtvrtka) od 10:00 do 18:00, čtvrtek od 12:00 do 20:00.
 

Ohodnoť článek

Foto GMU Hradec Králové

Štítky GMU, Hradec Králové, galerie, umění, otevření, otvírací doba, provoz, auto, moderní umění, Velké náměstí, knihovna, Malinová, výstava, Střet civilizací

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galerie moderního umění v Hradci Karové otevře až v úterý  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.