Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecké Divadlo Drak se zapojilo do projektu #kulturažije PRO DĚTI

Již šest týdnů jsou Divadlo Drak a galerie Labyrint z důvodů bezpečnostních opatření zavřené a od té doby hledá divadlo způsoby, jak svou službu kulturní instituce pro děti a mládež plnit ač za specifických podmínek i nadále a jak zajistit současnost i nejbližší budoucnost oblíbeného královéhradeckého divadla s více než šedesátiletou historií a tradicí.

„Od svého uzavření jsme realizovali řadu on-line aktivit, které pravidelně zveřejňujeme pod hlavičkou „Drak na doma“ na svém youtube kanálu, sociálních sítích i webových stránkách, abychom tak zpříjemnili rodinám s dětmi volný čas a zároveň nabídli alternativní program školkám a školám či dětským domovům,“ uvedla vedoucí marketingu a produkce Barbora Kalinová.

Od 6. května 2020 se divadlo také rozhodlo zapojit do projektu Mall.tv #kulturažije PRO DĚTI, který je spojen zároveň s finanční sbírkou Donio.cz. 

„Divadlo Drak i galerie Labyrint jsou primárně určeny dětem a mládeži a většina našich odehraných představení i lektorských programů je určena školám. S ohledem na současnou situaci pro nás bohužel ani znovuotevření divadla není zárukou návratu diváků, protože školy v běžném režimu fungovat nebudou a ty, co ano, pravděpodobně nebudou opouštět své prostory. Budeme se tak muset i nadále vyrovnávat s finančními ztrátami a je velmi těžké odhadnout, jak dlouho bude situace trvat, a proto jsme se nakonec rozhodli do sbírky Donio.cz vedle řady dalších kulturních subjektů napříč republikou zapojit i my,“ vysvětluje ředitel divadla Tomáš Jarkovský.

Přes kanál Mall.tv tak Drak zveřejní záznam své v současné době nejúspěšnější a nejoceňovanější inscenace Bílý tesák. Inscenace na motivy slavného románu Jacka Londona pracuje s principy tzv. live cinema, tedy snímání dění na jevišti kamerou, které je živě přenášeno na plátno. V roce 2018 obdržela Cenu Erik pro nejinspirativnější loutkářskou inscenaci sezony. Představiteli Bílého tesáka, Milanu Hajnovi, byla v říjnu 2019 za jeho herecký výkon udělena Cena Thálie.

Otevřít veřejnosti se Divadlo Drak plánuje 12. 5. 2020. „Nejprve bude za speciálních hygienických podmínek otevřena galerie Labyrint – stálá expozice Příběh Draku, krátkodobá výstava A neříkej to ve škole a interaktivní laboratoř. Pro návštěvníky, kteří zatím nebudou chtít trávit čas v uzavřených prostorách také divadlo připravuje speciální divadelní „výpravu“, která bude probíhat z větší části venku. Divadelní provoz bychom chtěli zahájit v červnu,“ upřesňuje Tomáš Jarkovský.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky tisková zpráva, Divadlo Drak, Hradec Králové, kultura žije, pro děti, projekt, divadlo, labyrint, galerie, Tomáš Jarkovský, MALL.TV, kulturní instituce, Jack London, Milan Hajn, Cena Thálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Divadlo Drak se zapojilo do projektu #kulturažije PRO DĚTI  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.