Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Nemůžu na záchytku, musím hlídat syna. Výmluva opilci bez roušky neprošla

O prodlouženém víkendu narazila městská policie na dva muže u autobusového nádraží v Hradci Králové. Ani jeden z nich neměl roušku. K tomu nadýchali slušné výsledky při zkoušce na alkohol. Střízlivější měl 1,51, druhý dokonce 2,94 promile v dechu. Se strážníky se navíc chtěli prát.

„Na výzvu strážníků, aby si nasadili roušky a předložili doklady nereagovali. Oba se mezi sebou postrkovali. Jeden druhému se vrávoravě snažil roušku nasadit a hrozilo, že upadnou na zem,“ vysvětluje mluvčí strážníků v Hradci Králové Eva Kněžourová. Ve chvíli, kdy se je strážníci chtěli uklidnit, začali napadat je.

„Bylo rozhodnuto o jejich převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Střízlivější z nich se za své jednání omluvil a požádal, zda by nebylo možné situaci vyřešit jinak,“ dodává mluvčí. Prý doma slíbil ženě, že pohlídá syna. Pokud nedorazí, bude mít „problém“.

Až lékař na záchytce řekl, že pokud si muže někdo vyzvedne, může domů. Muž tedy zavolal své matce. „Žena si převzala syna do péče a za jeho chování se ještě jednou omluvila. Syn byl za své protiprávní jednání vyřešen pokutou ve výši 2000 korun,“ dodává Kněžourová.

Jeho opilejší kamarád noc strávil na záchytce a řešen bude u správního orgánu města.

Druhý opilec si ustlal na parkovišti mezi auty

Druhý muž bez roušky spal v poklidu na jednom z parkovišť v Hradci Králové. Hlídku zavolal kolemjdoucí, který měl strach o jeho zdraví. „Přivolaná hlídka zjistila, že muž pouze spí. Probudila ho a požádala, aby si nasadil roušku. To mladý muž však razantně odmítal,“ vysvětluje mluvčí.

Bez roušky a v podroušeném stavu začal muž hlídce vyhrožovat. Po chvilce se podařilo zjisti, že jen kousek dál bydlí jeho otec.

„Ve chvíli, kdy se otec dostavil, agrese mladého muže se vystupňovala. Roušku si stále odmítal nasadit, a spolupracovat se zdravotníky také odmítal. Nakonec se pokusil i jednoho z nich popadnout. Strážníci okamžitě zasáhli a zabránili tak dalšímu útoku,“ popisuje vyhrocenou situaci Kněžourová.

Otec se za svého syna omluvil. Prý jsou s ním problémy velice často. V těchto dnech měl nastoupit do léčebny pro drogově závislé. Kvůli aktuální situace byla léčba odložena.

Ohodnoť článek

Foto MP Hradec Králové

Štítky městská policie, Hradec Králové, víkend, rouška, opilec, alkohol, agrese, záchytka, lékař, výmluva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemůžu na záchytku, musím hlídat syna. Výmluva opilci bez roušky neprošla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.