Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

U přijímacích zkoušek nanečisto nejlépe dopadli žáci ze ZŠ Úprkova

V 16 Základních školách se koncem února konaly přijímající zkoušky nanečisto. Testů z českého jazyka a matematiky se zúčastnilo celkem 640 žáků. Mezi pěti nejlepšími školami skončily ZŠ Úprkova, ŽŠ Bezručova, ZŠ Svobodné Dvory, ZŠ Jiráskovo náměstí a ZŠ Mandysova.

„Letos jsme prvně dali šanci zapojit se do projektu přijímačky na nečisto všem hradeckým základním školám. Blahopřeji ZŠ Úprkova, Bezručova a Svobodné Dvory k prvním třem místům. Současně přeji všem žákům a žákyním hradeckých škol, aby úspěšně zvládli reálné přijímací zkoušky,“ říká náměstek primátora Martin Hanousek (SZ).

Celkově se žákům vedlo v lépe v českém jazyce. Například ale v Základní škole Úprkova, kde měli nejlepší výsledky, byli žáci lepší v matematice.

Řádné přijímací zkoušky na střední školy se měly původně v tomto roce konat 14. a 15 dubna, ale s ohledem na prodloužení nouzového stavu v zemi byly odloženy. „Termíny jsou plně v režii ministerstva školství. Dá se ale předpokládat, že dříve než v červnu to nebude,“ dodává náměstek Hanousek.

 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto ZŠ Úprkova v Hradci Králové

Štítky přijímací zkoušky, základní škola, Martin Hanousek, Svobodné Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U přijímacích zkoušek nanečisto nejlépe dopadli žáci ze ZŠ Úprkova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.