Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Samoplátce na COVID-19 nově otestují v Náchodě a Trutnově. Do pár dní se má přidat i Hradec Králové

Krajské Oblastní nemocnice v Náchodě a v Trutnově dnes začaly provádět testování na COVID-19 i pro samoplátce. To zatím nebylo možné v žádné nemocnici v kraji. Cena klasickou metodou vyjde na 2.700 korun. Takzvaný rapid test stojí 650 korun. Ten ukáže výsledek do 20 minut.

„Nemocnice reagovaly na poptávku firem a podnikatelů, kteří test potřebují pro své zaměstnance cestující za hranice,“ řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová. Otestovat se je možné ve stanech, v nichž lékaři testují pacienty doporučené hygienicky a lékaři. 

Na vyšetření se musejí samoplátci předem objednat. V nemocnici v Náchodě si termín mohou dohodnout na telefonním čísle 607 029 093 a v nemocnici v Trutnově na čísle 737 231 167. Odběrové stany jsou v provozu od 08:00 do 12:00. 

Nemocnice v Náchodě a Trutnově jsou zatím jediné, které testy pro samoplátce v kraji provádějí. Do pár dní by se k nim mohla přidat i Fakultní nemocnice Hradec Králové. „Záležet bude na tom, zda klesnou počty pacientů indikovaných k vyšetření a bude volná kapacita laboratoře,“ řekl náměstek nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl

V Královéhradeckém kraji je 178 nakažených. 126 lidí se vyléčilo 

V Královéhradeckém kraji je situace ohledně koronaviru velice dobrá. Od 18. dubna jsou zde potvrzené pouze tři nové případy nemoci. Zatím co, se počet nakažených takřka zastavil, velice rychle se zvedá počet lidí, kteří se z nemoci vyléčili. 

Níže přinášíme aktuální čísla Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje platné k 27. 4. 2020, 18:00. 

Podle čísel ministerstva zdravotnictví je Královéhradecký kraj třetím nejméně zasaženým krajem v zemi. Jejich aktuální čísla se však od počtů hygieniků liší. Ministerstvo udává 180 nemocných. Nejlépe je na tom stále Jihočeský kraj. Jen o dva nemocné víc má Kraj Vysočina. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KNL

Štítky koronavirus, COVID-19, Náchod, Trutnov, samoplátce, testování, rapid test, objednat, počet, nemocní, Královéhradecký kraj, nemocnice, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samoplátce na COVID-19 nově otestují v Náchodě a Trutnově. Do pár dní se má přidat i Hradec Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.