Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Jde to rychle. V kraji se uzdravila téměř polovina nemocných s COVID-19

V Královéhradeckém kraji se do včerejšího odpoledne uzdravilo 47 procent všech pacientů s potvrzeným testem na COVID-19. Celkem se tak počet uzdravených zvedl o deset na 82. V kraji v těchto dnech zbývá 175 nakažených.

Královéhradecký kraj:
175 nemocných
82 uzdravených 

Nejhorší situace je stále na Náchodsku. Zde je 62 potvrzených pacientů s COVID-19, 44 se jich ale v této oblasti vyléčilo. Druhým okresem s nejvyšší počtem nakažených zůstává Hradecko, zde je 58 potvrzených případů. 23 lidí se už uzdravilo. 

Na Jičínsku je aktuálně 20 nemocných, 8 se uzdravilo. Na Trutnovsku 18 potvrzených případů COVID-19 a tři uzdravení. A nejméně nemocných je na Rychnovsku, tedy 17 a čtyři uzdravení. 

Situace se nezhoršuje ani v nemocnicích. Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové leží aktuálně 9 lidí s koronavirem, což je stejně jako v úterý, pondělí i neděli. Tři jsou stále ve vážném stavu napojeni na plicní ventilaci. 

Královéhradecký kraj zároveň zůstává třetím nejméně zasaženým krajem v České republice. Nejlépe je na tom Jihočeský kraj, zde je 164 potvrzených případu. Druhým nejméně zasaženým je Kraj Vysočina, zde je 166 pacientů s COVID-10. V Královéhradeckém kraji jich je 179 (tedy 32,5 nakažených na 100 tisíc obyvatel). 

Celkově se v České republice uzdravilo 1.753 lidí, nakažených jich je 7.041. Celoplošně se tak vyléčilo 24,9% všech pacientů

Preventivní karanténu může nově ukončit lékař 

Díky zlepšující se situaci může preventivní karanténu ukončit sám praktické lékař. Ten u pacienta provede rychlostest. To se týká lidí, kteří sice byli v kontaktu s někým nakaženým, ale ale negativní test a příznaky se u nich neprojevily. 

Těchto rychlostestů je však stále nedostat a někteří praktičtí lékaři je nemají. V tomto případě tak bude muset pacient opět na odběrové místo, kde mu provedou klasické vyšetření a testování. 


Informace Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje platné k 20. 4. 2020, 17:00 

Ohodnoť článek

Foto FB: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Štítky Královéhradecký kraj, situace, zlepšení, statistika, polovina, vyléčení, COVID-19, koronavirus, pacient, Česko, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Náchod, okres Jičín, okres Trutnov, Krajská hygienická stanice, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jde to rychle. V kraji se uzdravila téměř polovina nemocných s COVID-19  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.