Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kina znovu promítají, streamují online i s chatem

PR článek

Spřátelená kina Aero, Bio OKO, Světozor z Prahy, Bio Central z Hradce Králové a Univerzitní kino Scala z Brna promítají dál, a to formou online streamu Moje kino LIVE. Diváci si koupí e-vstupenku do svého oblíbeného kina a spolu s dalšími zhlédnou snímek, který kino nabízí v programu. Na film si musí vyhradit daný čas, sledují ho díky tomu pozorněji a bez pauz, stejně jako v kině. Prostředí kina navodí vedle samotného výběru filmu i úvody dramaturgů, debaty a další přidružené formáty, které mají co nejvíc všem kinofilům připomínat jejich přirozené prostředí. Zásadním prvkem projektu je chat, který je během streamu pro zájemce k dispozici, aby si diváci mohli povídat, sdílet své dojmy a zkrátka být spolu v kině.

První projekce online vysílání proběhne již dnes 18. března ve 20:00. Bude se jednat o černou komedii Parazit režiséra Bong Joon-hoha, která získala Oscary za nejlepší film, nejlepší mezinárodní film, nejlepší původní scénář a nejlepší režii. Úvodu k filmu se zhostí ředitel kina Aero a odborník na asijskou kinematografii Jiří Flígl.

„Chceme přinést našim fanouškům sdílený divácký zážitek podobný co nejvíc tomu, co nás baví a odehrává se běžně v kině. Čekají je úvody, reakce diváků, společnost přátel, a je to i způsob, jak mohou napřímo vyjádřit podporu danému kinu. Stream začne půl hodiny před projekcí a skončí půl hodiny po projekci ruchem kavárny a kina, diváci mohou debatovat na chatu – stejně jako by si povídali na našich barech před filmem a po filmu,“ říká Vojtěch Marek koordinátor projektu a dramaturg kina Světozor.

Na chatu se v roli moderátorů debaty objeví online promítač, uvaděčka, a posléze i barman.

„Očekáváme, že to bude hlavně zábava právě proto, že mezi diváky nebude chybět interakce. Připravujeme i další vlastní obsah a mnohá zpestření streamu. Primárně nám jde ale o kvalitní filmy a jejich projekce v rámci komunity našich kin,“ dodává Marek. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Předprodej končí v den projekce v 19:00. Vstupenky stojí od 100 Kč do 1000 Kč a je na každém divákovi, jakou z částek se rozhodne za stream kinu zaplatit a finančně jej tím podpořit podle svých možností. Další formou podpory je členství v klubu Moje kino. Více na www.mojekino.cz.

Program

18.3. 20.00 Parazit
19.3. 20.00 Divoké historky
20.3. 20.00 Malá lež (The Farewell) 21.3. 20.00 Zelená kniha
22.3. 20.00 The Kid

Vstupenky v prodeji na webech jednotlivých kin.

Ohodnoť článek

Štítky PR článek, kino, online, stream, chat, moje kino, Bio Centrál, Hradec Králové, film, Kino Oko, Scala, Praha, Brno, Ted Williams, Ceny Oscar, Parazit, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kina znovu promítají, streamují online i s chatem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.