Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letní kino Širák projde modernizací. Nové bude například osvětlení

Kdy se letní kino v Hradci Králové otevře zatím nikdo s jistou říct neumí. Do té doby projde alespoň částečnou modernizací. V areálu se například kompletně vymění elektroinstalace a nové bude i osvětlení. Práce za dva miliony korun budou hotové do konce května.

Rekordní návštěva je více než 700 diváků, průměrná návštěvnost je 65 diváků.

Nová světla musí splňovat několik podmínek, mimo jiné i ty hygienické. „Projekt je vytvořen tak, aby vyhověl všem hygienickým a světelným požadavkům s ohledem na dosažení co nejlepší zrakové pohody,“ vysvětluje za Správu nemovitostí Hradec Králové Amálie Moličová.

Zjednodušeně řečeno… Jeviště a ostatní prostor budou osvěcovat dva různé zdroje světla. Hlediště osvítí čtyři desetimetrové sklopné stožáry. Ostatní prostor bude mít na starosti přídavné osvětlení. „Toto přídavné osvětlení doplňuje i nouzový okruh. V případě výpadku elektřiny dokáže svítit po dobu tří hodin,“ doplňuje Moličová.  

Nový bude i rozvod internetu a Wi-Fi připojení po celém areálu. V plánu je i natáhnout nový audio kabel od promítací kabiny až k jevišti.

Ohodnoť článek

Foto Letní kino Širák

Štítky letní kino, Hradec Králové, Širák, rekonstrukce, oprava, modernizace, osvětlení, kultura, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino Širák projde modernizací. Nové bude například osvětlení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.