Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

FOTO: Stříbrňák má novou pláž i opravené chatky. Vše se připravuje na letní sezónu

Kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové nedávno převzala od soukromníka do správy společnost Městské lesy Hradec Králové. Ta ihned začala s obnovou celého areálu a přípravou na sezónu. Nová už je například pláž i některé chatky. Například lanové centrum z areálu naopak zmizelo.

Při rekonstrukci chatek bylo původně v plánu vyměnit jen staré a roztrhané linoleum. Když ho ale dělníci sundali, zjistili, že je podlaha pod ním shnilá a musí se také opravit. V chatkách se i malovalo a nové jsou i kuchyňky.

Zaměstnanci Městských lesů Hradec Králové navíc vykáceli několik stromů v celém areálu. Šlo o nemocné, suché a napadené kusy houbami a hmyzími škůdci. „Po odborném zásahu byly na ploše ponecháni jen zdraví, kvalitní jedinci a mladé stromy v podrostu,“ uvedli provozovatelé na svém webu. Zároveň zasadili 14 nových třešní a dva duby.

Lanové centrum úplně zmizelo. Městské lesy tu chtějí vystavět nový areál, v současné době mají tři zájemce. „Realizace by mohla proběhnout na rok 2021,“ píší.

Co je v plánu dál

Městské lesy chtějí areál revitalizovat kompletně. Kromě nových stanů je tak v plánu i nová restaurace, sociální zařízení a vzdělávací centrum. Návštěvníci se mohou těšit také na venkovní vybavení jako jsou lavičky, odpočinková místa a ohniště.

Nový provozovatel navíc chce, aby šel areál využívat celoročně. V plánu jsou tak i nové sportovní hřiště, která by se mohla v zimě přeměnit na ledovou plochu. Novinkou mimo jiné bude i například minigolf, laser game nebo vodní atrakce.

Ohodnoť článek

Foto Městské lesy Hradec Králové

Štítky Stříbrňák, Hradec Králové, kemp, autocamp, novinky, rekonstrukce, chatky, pláž, léto, sezóna, oprava, Městské lesy Hradec Králové, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Stříbrňák má novou pláž i opravené chatky. Vše se připravuje na letní sezónu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.