Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královéhradecký kraj má třetí oběť koronaviru. Zemřel pacient v Hradci Králové

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zemřel dnes dopoledne čtyřiaosmdesátiletý vážně nemocný pacient, který měl pozitivní test na COVID-19. V hradecké fakultní nemocnici bylo odpoledne 11 hospitalizovaných lidí s novou virovou nákazou. Šest pacientů bylo ve vážném stavu, z toho dva napojeni na plicní ventilaci.

V Královéhradeckém kraji je 151 potvrzených případů nákazy novým koronavirem. 

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové jde o třetí úmrtí v souvislosti s novým koronavirem, všichni tři pacienti měli další vážná onemocnění. Prvním zemřelým v kraji byl osmdesátiletý pacient s velmi vážným onemocněním, jeho úmrtí nemocnice oznámila ve čtvrtek 26. března. Ve čtvrtek 2. dubna zemřela devětasedmdesátiletá pacientka s nákazou covid-19. Žena měla další vážná onemocnění.

Dva pacienti se ve Fakultní nemocnici Hradec Králové uzdravili. 

Na odběrovém místě hradecké nemocnice dnes zdravotníci odebrali vzorky 52 lidem. Dalších pět výjezdů měla odběrová sanita za pacienty domů. Testování je pouze pro pacienty odeslané k vyšetření lékařem či hygieniky. Pět pracovníků nemocnice má nadále pozitivní nález na COVID-19. Všichni jsou v domácí izolaci.

V Česku bylo ráno 5033 nakažených. Z nemoci COVID-19 se dosud podle údajů zveřejněných ministerstvem zdravotnictví uzdravilo 181 lidí, 91 pacientů zemřelo.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, úmrtí, pacient, COVID-19, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj má třetí oběť koronaviru. Zemřel pacient v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.