Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Dvoře Králové se otevřela léčebna pro dlouhodobě nemocné. Přijati už byli první pacienti

Kdysi dávno tu byla mateřská škola, teď se z budovy stalo jedno z nejmodernějších zařízení pro dlouhodobě nemocné. Řeč je o nové léčebně, která se dnes otevřela ve Dvoře Králové nad Labem. Se stavbou se začalo v roce 2018. K dispozici je 163 lůžek.

Soukromé zdravotnické zařízení ráno přijalo první dva pacienty. Zaplňovat se bude postupně. K úplnému zaplnění má dojít do poloviny roku. Kvůli epidemii koronaviru, bude léčebna zatím přijímat jen pacienty z jiných zdravotnických zařízení. Odlehčí tím nemocnicím v kraji. „Aby nemocnice měly volná akutní lůžka k nenadálým situacím souvisejícím s epidemií covid-19," řekl jednatel společnosti Vividus East Michal Karadzos.

Všichni příchozí pacienti budou muset mít negativní výsledek na covid-19, který nesmí být starší než 24 hodin. Příjem pacientů z domov  nebo od praktického lékaře, zatím není podle léčebny možný. Navíc bude až do odvolání platit zákaz návštěv.

Zařízení má aktuálně 30 pracovníků. Až se kapacita zaplní, jejich počet vzroste na 80. Lékaře, sestry, fyzioterapeuty a ošetřovatele léčebna stále nabírá.

V léčebně budou přijímáni pacienti po vážných úrazech a těžkých operacích, s vážnými onemocněními nebo ti, kteří vyžadují dlouhodobé ošetřování.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vividus-east.cz

Štítky Léčebna pro dlouhodobě nemocné, Dvůr Králové nad Labem, covid-19, stavba, pacient, Léčebna dlouhodobě nemocných, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové se otevřela léčebna pro dlouhodobě nemocné. Přijati už byli první pacienti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.