Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hradci Králové roste unikátní 3D bludiště devět metrů nad zemí

Kousek od Lesního hřbitova dělníci dokončují práce na speciálním 3D bludišti ve větvích stromů. Jeho součástí bude například i tobogán. Původně ho bylo v plánu otevřít se startem jarní sezóny, kvůli aktuální statici se ale termín odkládá.

3D bludiště je 9 metrů vysoké a jeho součástí je i 14 metrů dlouhý tobogán, který bude nejrychlejší cestou z korun stromů zpátky na zem. Celá stavba bude mít čtyři patra. „Jednotlivá patra vypadají jako dlouhé dokola jdoucí chodby nadité překážkami, prolézačkami a herními prvky,“ říká vysvětluje vedoucí areálu Radek Vychopeň.

Lidé, kteří se budou chtít z bludiště dostat ven, budou muset projít všechny a patra a připravené překážky. Na rozdíl od klasických lanových parků zde ale nebudeme jištění. Pokud uděláme chybu, zahučíme do bezpečnostní sítě.

“ 3D bludiště jsme začali stavět loni na podzim. Nyní je stavba za zhruba 9 milionů korun těsně před dokončením,” vysvětluje Vychopeň. Kdy se však bludiště otevře veřejnosti nikdo neví. Původní plán mluvil o velikonoční víkendu, nyní by přicházel v úvahu den dětí 1. června.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hugo Trkal

Štítky 3D bludiště, Hradec Králové, Malšovice, Lesní hřbitov, prolézačka, les, tobogán, Mezinárodní den dětí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové roste unikátní 3D bludiště devět metrů nad zemí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.