Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Některé LDN v hradeckém kraji přestaly přijímat nové pacienty

Léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) v Královéhradeckém kraji přijaly v souvislosti s šířením nákazy COVID-19 přísná hygienická opatření, některá jsou schopna zajistit izolovaná lůžka pro klienty s podezřením na onemocnění. V LDN platí úplný zákaz návštěv. Některá zařízení přestala přijímat pacienty. Ochranných pomůcek mají v LDN většinou dostatek.

Kraj má LDN v Hradci Králové a v Opočně na Rychnovsku. Hradecké zařízení disponuje 94 lůžky, obsazenost je 93 procent. LDN Opočno má 52 lůžek a obsazenost 55 procent. "Obě krajská zařízení jsou připravena na případnou izolaci pacienta s příznaky nákazy," řekl dnes ČTK mluvčí hradeckého kraje Dan Lechmann.

Hradecká LDN nepřijímá nové pacienty vůbec, opočenská LDN přijímá pouze po dvojitém testu na COVID-19. "Odběr vzorků v případě potřeby zajistí terénní odběrový tým Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje a Fakultní nemocnice Hradec Králové," uvedl Lechmann.

Soukromá LDN v Trutnově má všech 35 lůžek obsazených. Také tam nenechávají nic náhodě. "Máme zpracovanou metodiku. Omezený počet lidí bychom izolovat mohli, to by ale vyžadovalo některé schopnější pacienty propustit domů," řekla Iveta Jančovičová z trutnovské LDN. Také tam počítají v případě podezření na onemocnění COVID-19 s mobilní odběrovou sanitkou. "Když přijímáme nové klienty, musí mít negativní test," dodala.

Autoři | Foto ldnhk.cz

Štítky ČR, koronavirus, správa, sociální, LDN, Královéhradecký, Léčebna dlouhodobě nemocných, pacient, Královéhradecký kraj, COVID-19, Opočno, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, okres Rychnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé LDN v  hradeckém kraji přestaly přijímat nové pacienty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.