Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Děti jsou nejvděčnější publikum, říká zpěvačka pro nejmenší

Její videoklipy mají statisíce i miliony přehrání a přesto nejde o zpěvačku, kterou znáte z mainstreamových rádií. Řeč je o Kateřině z Českých Budějovic alias BibiBum, která svou tvorbou oslovuje ty nejmenší. Lidové písničky začala zpívat nejprve svému synovi, dnes jí chodí desítky nabídek ročně na vystoupení po celé republice. Sama přiznává, že je pro ní motivací dětská radost a také snaha o udržení tradičních lidovek v povědomí.

Kdy jsi vlastně vydala svůj první klip?
Teď to jsou dva roky. V té době jsem začínala s veřejným vystupováním na akcích. Předcházelo tomu roční přemýšlení a odhodlávání se k tomu. Jsem moc ráda, že jsem se k tomu nakonec odhodlala.

Byl to tvůj nápad nebo s tím přišel někdo ze známých?
Byl to můj nápad. Vzniklo to úplně spontánně, když byl můj syn Maxík malinký, tak jsem mu chtěla na Youtube pouštět lidové písničky s klipy. Jenže nic takového tam nebylo. Přitom na Slovensku v té době bylo hned několik super interpretů, kteří takovou dětskou tvorbu dělali a veřejnost je znala. Když si s odstupem času najdu nějaké jejich písničky, tak některé mají  už miliony přehrání. To je důkaz, že je o dětské písničky zájem.

V tenhle moment vlastně vydáváš covery lidovek doplněné o videoklipy. Plánuješ také vlastní tvorbu?
Plánuji, ale zatím na to úplně nebyla kapacita. Líbí se mi také myšlenka překládání známých písniček do češtiny s obměnou textů tak, aby byly vhodné pro děti.

Kolik klipů jsi vlastně za ty dva roky vydala? 
Něco málo přes dvacet. Teď mám ještě předtočená tři videa, na kterých se usilovně pracuje. Každý měsíc bych teď ráda vydala jedno video. Do budoucna se nebráním ani tomu, že bych pro děti připravovala různá naučná videa.

První klipy jsem si financovala sama a minulý rok jsem se spojila s jihočeskou firmou, a to mi hodně pomohlo, protože jsem díky tomu mohla mít klipy více propracované a mohla tam použít více grafiky. Doufám, že I letos někoho takového seženu, aby mě to zase posunulo o kousek výš.

Jaké písničky patří mezi tvoje nejoblíbenější?
To se těžko hodnotí. Nejspíš to bude „Sluníčko sluníčko, popojdi maličko“ nebo „Pec nám spadla.“ U dětí jsou ale nejoblíbenější písničky „Prší prší, jen se leje“ a „Já jsem muzikant“ podle počtu přehrání na Youtube.

Kde si tě můžou rodiče například pro narozeninovou oslavu svého dítěte objednat? 
Všechny kontaktní údaje mám na bibibum.cz. Je fajn, když se rezervace termínů dělají dopředu, protože se většinou hned zaplní pátky a víkendy.

Jaké akce tě čekají v nejbližší době?
Je jich víc, ale jmenovat mohu třeba osmý ročník Modrého běhu pro rodiny pečující o dítě s autismem který pořádá Autis Centrum a pak pro Nedoklubko - Běh pro miminka do dlaně. Tato akce je Pro rodiny s předčasně narozenými dětmi. Na tyto koncerty se moc těším a věřím, že alespoň malinko pomůžeme těm, kteří to potřebují.

Jaká je odezva dětí? Hádám, že srdečnější než by to bylo u dospělých.
Je skvělá. Nabíjí mě to. Dětské publikum je perfektní v tom, že nic neřeší a jen se baví. Někdy se snažím zapojit také rodiče, ale většinou právě moje vystoupení dávají rodičům šanci si trochu odfrknout, zatímco já zabavuj jejich děti. Taky mě těší, když si uvědomím, že mám vlastně i skalní fanoušky, kteří mi někdy skrze své rodiče pošlou vzkaz třeba na mém Facebooku.

Jak s odstupem času reaguje Tvůj syn Maxík na vystoupení?
Vždycky tam chce být se mnou. Myslím, že si mojí tvorbu vážně oblíbil a třeba mi bude jednou pomáhat.

Neplánuješ například hudební kariéru i v nějakém jiném žánru?
Jako třeba koncertovat pro dospělé? To určitě ne. Nemám na to hlas ani takovou ambici. Děti jsou pro mě ideální publikum, které bych za nic nevyměnila. Co je hezčí, než když po mém vystoupení přijde skupina prcků a obejmou mě.

Živí tě vystupování pro děti?
Zatím ne, mám svou práci a tohle je přivýdělek i zábava. Možná se mi to ale jednou povede.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky hudba, Bibibum, děti, České Budějovice, YouTube, Facebook, Slovensko, videoklip

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Děti jsou nejvděčnější publikum, říká zpěvačka pro nejmenší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.