Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Královéhradecký kraj už má 30 nakažených. Jejich počet vzrostl o osm

, aktualizováno 25. března 2020, 11:33

V Královéhradeckém kraji se počet potvrzených případů onemocněním novým koronavirem dostal na 30, v úterý odpoledne jich bylo 22. Nemocní evidovaní krajskými hygieniky jsou ve všech okresech Královéhradeckého kraje. Nejvíc jich je na Hradecku, a to 17.

Devět případů je v okrese Náchod, dva v okrese Trutnov a po jednom na Jičínsku a Rychnovsku. Ve Fakultní nemocici Hradec Králové se léčí další čtyři pacienti s potvrzenou nákazou COVID-19. 

První z pacientů byl na hematologickou kliniku přeložen v minulých dnech z nemocnice z jiného kraje. Když se u něj projevily příznaky onemocnění, byl testován na přítomnost COVID-19 a po prokázání přeložen na infekční kliniku. Nemocnice pak otestovala další pacienty z oddělení, kde nemocný ležel a u dvou z nich byly výsledky testů pozitivní, a proto byli přesunuti na infekční kliniku. Zhruba 30 zaměstnanců oddělení hematologické kliniky šlo do karantény. Klinika zůstala v provozu a zajišťuje péči o akutní pacienty.

Prvním nakaženým v Královéhradeckém kraji byl Američan, který trvale žije v Praze. V domácí karanténě je ale v hradeckém kraji. Jeho případ byl potvrzen v pondělí 9. března.

Česko má k dnešnímu ránu 1497 potvrzených případů nákazy koronavirem. V úterý přibylo 185 nakažených. Deset lidí se vyléčilo, čtyři pacienti zemřeli.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, COVID-19, pacient, klinika, Hradec Králové, Trutnov, Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj už má 30 nakažených. Jejich počet vzrostl o osm  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.