Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Aktuální situace využívají zpěváci. O koronaviru zpívá MiraI, Xindl X i DJ Roxtar

Aktuální situace v České republice není příjemná pro nikoho. Zrušené koncerty, odložené festivaly, zavřená divadla. Každý se s tím vyrovnává po svém. Někteří pořádají koncerty online na svých sociálních sítích, jiní o aktuální situaci skládají novou muziku. Singl o koronaviru složil Pokáč, Xindl X i Mirai.

Některá videa fungují jako návod, některá jsou naopak o tom, co jejich autor právě cítí. Najdou se ale i takové, u k kterých se posluchač vysloveně zasměje. Mezi ty nejvtipnější patří určitě DJ Roxtar a jeho MC Adolfeen a také Pokáč. Redakce Hradecké Drbny připravila výběr šesti nejlepších písniček o koronaviru. 

MIRAI a NIKOL ŠTÍBROVÁ – Dej si roušku

Velkým překvapením bylo spojení frontmana kapely Mirai a Nikol Štíbrové. Ti společně vyzývají k tomu, aby lidé nosili roušku a nechránili jen sebe, ale i druhé. Za pár dní se ze skladby stala jakási hymna aktuální situace. V klipu navíc hostují i další známe tváře – Kazma, Pokáč, manžele Klusovy, Kuba Ryba nebo herec a komik Geňa. 

DJ ROXTAR (MC ADOLFEEN – Corona Firus) 

Tenhle singl je spíš recese a pokus o pobavení. DJ Roxtar několik posledních týdnů na svém Instgaramu vystupuje jako MC Adolfeen. A právě tento delfín o aktuální situaci zábavně rapuje v novém klipu. „Korona fírus, kašlu na to… Roušky maj cenu větší než zlato,“ zpívá se v singlu. 

VOXEL – Korona song

Voxel svůj singl o koronaviru složil za dvacet minut. Nápad dostal ve chvíli, kdy sedl k internetu a devět z deseti zpráv bylo o aktuální situaci. Byl to jeden z prvních, kdo se v České republice tématu začal věnovat. Sám ho považuje za takzvaný „rychlosong“. 

KAPITÁN DEMO – Kdo to má? 

Původně jde o muziku k seriálu Lajna. Nyní je to ale jeden z dalších singlů o aktuální situaci a koronaviru. „Tohle svinstvo nezná hranice“ zní v jeho videoklipu. Ten je sestřihaný ze záběrů kultovního seriálu „Byl jednou jeden život.“ 

POKÁČ – Jak na koronavirus 

Pokáč svůj singl napsal a na ukulele zahrál v době, kdy se v České republice zakázali akce nad 100 lidí. Samotná skladba i video se dá považovat za jakýsi návod toho, jak se mají lidé v dnešní době chovat. I přes to, že jde o velice vážné téma, je to jedno z videí, u kterého se člověk zasměje. 

XINDL X – Roušky 

Xindl X svůj singl Roušky napsal přes noc na své chatě, kde se rozhodl přečkat tuhle nepříjemnou situaci. Ačkoliv ho vytvořil hlavně kvůli nápadům fanoušků, Michal David ho osočuje, že se inspirovat v jeho singlem „Colu, pijeme colu“. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Reifová

Štítky koronavirus, song, písničky, Mirai, DJ Roxtar, Xindl X, Pokáč, aktuální situace, COVID-19, singl, Česko, rouška, koncert, Nikol Štíbrová, divadlo, festival, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuální situace využívají zpěváci. O koronaviru zpívá MiraI, Xindl X i DJ Roxtar  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.