Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vláda upravila dobu pro nákupy seniorů na čas od 07:00 do 09:00

Dvě hodiny vyhrazené pro nákupy seniorů v obchodech s potravinami, lékárnách či drogeriích nebudou nadále od 10:00 do 12:00, ale už mezi 07:00 a 09:00. Na dnešním zasedání o tom rozhodla vláda a upravila tak své středeční usnesení. Do obchodů mohou nově ve vymezenou dobu také držitelé průkazů pro osoby zdravotně postižené a zaměstnanci pečovatelských služeb.

Vojtěch řekl, že změna reaguje na diskusi s reprezentanty maloobchodu. "Upozornili nás, že ty původní hodiny nejsou úplně nejvhodnější z hlediska toho, jak tyto osoby jsou zvyklé nakupovat," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

Původní usnesení vlády zakázalo ode dneška všem osobám s výjimkou lidí nad 65 let přítomnost v maloobchodních prodejnách potravin mezi 10:00 a 12:00. Doplnilo ho mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví, které zmiňuje také prodejny hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického zboží, lékárny a výdejny zdravotnických prostředků. Věkové omezení neplatí pro majitele, provozovatele a zaměstnance prodejen.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky omezení, nákupování, vláda, senioř, čas, koronavirus, Adam Vojtěch, ANO 2011, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martina Červinková

Dnešní návštěva Lidlu v 10:00 h a všude plno důchodců. Tak na co jsou určené hodiny. Lidi, kteří jdou do práce a z práce si nakoupit nemohou.

Pátek, 20. března 2020, 11:07Odpovědět

Martina Červinková

Dnešní návštěva Lidlu v 10:00 h a všude plno důchodců. Tak na co jsou určené hodiny. Lidi, kteří jdou do práce a z práce si nakoupit nemohou.

Pátek, 20. března 2020, 11:06Odpovědět

Štěpánka Štefanovičová

Co lidé po noční,např. průvodčí kteří si před další směnou potřebují koupit svačinu? První nařízení bylo daleko vhodnější podle mě pro všechny,Ted bude stará babička s plným košem nakupovat pro celou rodinu.Povede to v dnešní napjaté době jen k hádkám když se starší člověk objeví v obchodě mimo tuhle dobu.

Pátek, 20. března 2020, 06:31Odpovědět

Vláda upravila dobu pro nákupy seniorů na čas od 07:00 do 09:00  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.