Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jana Rábová vymyslela Rouškovník. Z něho si může vzít roušku každý, kdo jí potřebuje

Jana Rábová z obce Hvozdnice na Hradecku vymyslela takzvaný „Rouškovník“. Je to obyčejný věšák, který má před svým barákem. Na něj dává roušky, které sama ve svém volnu vyrobí. Ty si pak může vzít každý, kdo je potřebuje. Nápad se shledal s obrovským úspěchem.

„Před barákem nám přes noc vyrostl „Rouškovník“. Zatím 80 kusů bavlněných roušek a šijeme dál,“ říká Jana Rábová. Zároveň apeluje na všechny, aby Rouškovníku nezneužívali. Přijít pro roušku může každý, ale vzít by si měl jen skutečně to, co potřebuje.

Za tři hodiny bylo všech 80 roušek rozebraných. „Moc všem ještě jednou děkujeme, pouze prosím, nepište nám, od rána nestíhám zvedat telefony a odepisovat“, píše Jana na svém Facebooku. O tom, kdy se objeví na Rouškovníku další plody bude Jana informovat prostřednictví svého Facebooku. Předpokládá se, že nové roušky by mohli být k dispozici zítra ráno. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Rábová

Štítky Rouškovník, Hradecko, roušky, pomoc, nápad, originální, bavlna, koronavirus, rouška, Královéhradecký kraj, Hvozdnice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Rábová vymyslela Rouškovník. Z něho si může vzít roušku každý, kdo jí potřebuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.