Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Lidé v Hradci Králové nařízení vlády dodržují. Ulice zejí prázdnotou

Od vyhlášení karantény a omezení pohybu osob uplynulo víc než třicet hodin. Během prvního dne lidé v Hradci Králové nařízení vlády respektovali. Redakce Hradecké Drbny vyrazila odpoledne do ulic. Za zhruba 40 minut jsme potkali jen několik málo lidí. Většina z nich šla z nákupu.

„Lidé by v těchto dnech měli omezit cestování, návštěvy svých známých či příbuzných pouze na ty skutečně nejnutnější případy. Mohou tak snížit riziko rozšíření nákazy jak na sebe, tak právě na své okolí," připomíná primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

V ulicích bylo během pondělí jen několik desítek lidí. Většinou šlo o lidi s nákupními taškami na cestě z práce. Zhruba třetina z nich měla na ústech alespoň roušku. Obyčejná rouška Vás před virem sice neochrání, ale zpomalí její šíření.

Za porušení nařízení vlády zatím nehrozí žádný postih. „Hrozí jim, že někoho nakazí, ten umře a jim to bude celý život líto,” řekl na nedělní tiskové konferenci ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Hradec Králové, karanténa, omezení pohybu, nařízení, ulice, FOTO, nařízení vlády, Drbna.cz, Alexandr Hrabálek, ODS, Jan Hamáček, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Lidé v Hradci Králové nařízení vlády dodržují. Ulice zejí prázdnotou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.