Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Některé školy v Královéhradeckém kraji ruší zájezdy do zahraničí

Většina škol v Královéhradeckém kraji dosud nemusela přistoupit k omezení výuky. Kvůli prevenci nákazy novým virem, ale některé zrušily plánované zájezdy do zahraničí. V Královéhradeckém kraji se dnes po jarních prázdninách otevřely školy na Hradecku. Tento týden bude posledním turnusem jarních prázdnin v Česku, v kraji se týká okresu Náchod.

Některé školy rozeslaly rodičům upozornění, aby děti, které se vrátily z ohrožených oblastí, zůstaly z preventivních důvodů po jarních prázdninách doma. Například z královéhradeckých církevních škol zřizovaných Biskupstvím královéhradeckým by měly zůstat doma desítky dětí. Název svazku hradeckých církevních škol, které mají jednoho ředitele, je Biskupské gymnázium, církevní základní škola, mateřská škola a základní umělecká škola Hradec Králové.

"Výuku jsme neomezili, jedeme v plném rozsahu. Děti, které jsou v karanténě, budou dostávat domácí úkoly. Zrušili jsme výjezd našich studentů do Španělska, měli odjíždět dnes. Situace není zralá na to, aby děti někam jely," řekl ředitel školy Jiří Vojáček.

Škola zřejmě zruší také lyžařský výcvik v Alpách. Gymnázium se základní a mateřskou školou má okolo tisícovky žáků, z toho na víceletém gymnázium připadá 600 dětí.

Také na Gymnáziu J.K. Tyla v Hradci Králové je situace klidná. "V preventivní domácí karanténě máme jednotky žáků," řekl dnes ředitel gymnázia Matěj Ondřej Havel.

V Královéhradeckém kraji je více než 480 škol zřizovaných obcemi a krajem. Krajských je 72, z toho 54 středních. Podle zástupců hejtmanství žádná ze škol zavřít či omezit provoz v souvislosti koronavirem nemusela.

V kraji na koronavirus bylo testováno 26 lidí, z nichž 18 bylo negativních. U osmi případů se na výsledky čeká. Podle hygieniků není v regionu dosud žádný potvrzený případ. V preventivní domácí izolaci bylo v Královéhradeckém kraji ráno kvůli podezření na koronavirus 59 lidí. Dosud byla karanténa v kraji nařízena 121 lidem. Části z nich již izolace skončila s pominutím inkubační doby. Česko má 32 pozitivních případů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zdraví, školy, koronavirus, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, jarní prázdniny, Česko, Náchod, karanténa, COVID-19, Hradec Králové, Španělsko, Matěj Havel, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé školy v Královéhradeckém kraji ruší zájezdy do zahraničí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.