Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koronavirem nakažený pacient z Hradce Králové je doma

V neděli odpoledne ministr zdravotnictví Adam Vojtěch /ANO/ potvrdil první případ koronaviru v Hradci Králové. Jde o 32. nemocného pacienta v České republice a prvního takového v Královéhradeckém kraji. Podle našich informací nařídili pacientovi domácí karanténu.

Koronavirus včera odpoledne potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch /ANO/ i v Hradci Králové. Muž má údajně spojitost s případy z Bostnu. Jeho stav je bez komplikací. Muž je bez teplot a zůstal tak pouze v domácí izolaci. Domácí karanténu nařídila Krajská hygienická stanice i jeho rodině. 

Do pátku byl každý pacient s pozitivním testem na koronavirus hospitalizován na infekční klinice. Od soboty se nechávají pacienti, kteří mají mírný průběh nemocnici v domácí karanténě. „Dva pozitivní pacienty jsme dnes na základě rozhodnutí epidemiologa propustili do domácí karantény,“ oznámila v neděli na Twitteru Nemocnice na Bulovce. 

Zákaz návštěv v nemocnicích Královéhradeckého kraje 

„Všechny krajské nemocnice přistupují odedneška k plošnému zákazu na všech lůžkových oddělení až do odvolání,“ řekla za Zdravotnický holding Lucie Chytilová. Hlavním důvodem je první případ koronaviru v Královéhradeckém kraji. 

Podle Chytilové nemocnice v kraji uvažují i o dalších opatřeních. O těch budou nemocnice informovat v několika následujících dnech. 

Z Itálie rovnou do karantény 

V Itálii je podle Královéhradeckého kraje 16,5 tisíce lidí z České republiky. Ministerstvo zdravotnictví proto vydalo nové mimořádné opatření. Každý, kdo z Itálie přijede do České republiky, musí příjezd oznámit svému praktickému lékaři, a to po telefonu nebo emailem – tedy bez osobního setkání. Lékař následně rozhodne o délce karantény svého pacienta. 

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky koronavirus, Hradec Králové, domací karanténa, nemocnice, návštěvy, Itálie, omezení, kontakty, pacient, COVID-19, karanténa, Královéhradecký kraj, Česko, Adam Vojtěch, ANO 2011, Nemocnice Na Bulovce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirem nakažený pacient z Hradce Králové je doma  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.