Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči se kvůli špatně zaparkovaným autům nemohli dostat v Hořicích k požáru. Odřeli hasičské i zaparkované vozy

Hodinu před půlnocí přiběhla na hasičskou stanici v Hořicích vyděšená žena. V koupelně jejich rodinného domu v Kollárově ulici vypukl požár a plameny se neustále rozšiřovaly. Hasiči k domu okamžitě vyjeli. Na zhruba dvouset metrové cestě, se ale potýkali se špatně zaparkovanými vozy.

Došlo k poškození zásahových i zaparkovaných aut.  Požár se nakonec podařilo rychle uhasit. Prostory domu byly silně zakouřeny a tak museli hasiči provést průzkum v dýchací technice. Požár vznikl od pračky. Příčiny vzniku, jsou i nadále předmětem šetření. Škoda je odhadnuta na 100 tisíc korun. Uchráněný majetek je na 2,5 milionech.  

Hasiči měli problém projet kvůli špatně zaparkovaným autům

 „Narazili jsme na nedisciplinovanost řidičů, kteří si neuvědomují, že na průjezd cisterny je potřebný alespoň tři metry široký pruh na komunikaci,“ řekl velitel zásahu. Při průjezdu byly na boku odřené dvě hasičské cisterny. Škoda se pohybuje v řádu jednotek tisíc korun. Hůř ale dopadla tři špatně zaparkovaná osobní auta. Celou věcí se zabývá i policie a nedisciplinovaným řidičům zaparkovaných aut hrozí pokuta.

Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích musí řidiči při parkování zachovat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně tři metry. To se ale často nestává. Při dnešní nehodě měřila silnice v nejužším místě 2,6 – 2,7 metru. I taková odchylka už znamená pro velkou zásahovou techniku neřešitelný problém.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Hasiči, požár, špatně zaparkovaná auta, rodinný dům, škoda, Hořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči se kvůli špatně zaparkovaným autům nemohli dostat v Hořicích k požáru. Odřeli hasičské i zaparkované vozy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.