Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Městští strážníci řešili v loňském roce ve Dvoře Králové víc přestupků v dopravě. Na řidiče se zaměří i letos

Královédvorská městská policie zveřejnila statistiky za loňský rok. V porovnání s rokem 2018, hlásí výrazný nárůst přestupků v dopravě. A to o více než 70 %. Zatímco v roce 2018, jich řešila 816, loni 1 400.

„V oblasti dopravy je naší prioritou dohled nad dodržováním pravidel silničního provozu a dopravního značení, aby byla např. zajištěna plynulost provozu zejména pro složky IZS, kde by mohla ztráta času ohrozit lidské životy. Dále je naším cílem zabránit ničení majetku města, jehož typickým příkladem je stání na chodnících nebo zeleni,“ uvedl ředitel městské policie Dvůr Králové nad Labem Jan Štípek.

Městská policie má od loňského roku plný stav strážníků a přistoupla k organizačním změnám. Posílila hlídkovou činnost a zaměřila se právě na bezpečnost silničního provozu. Přestupky zaznamenávali buď sami strážníci, ale oznamovali je i sami obyvatelé města. Strážníci také měřili ve vybraných lokalitách rychlost. I tady evidují více přestupků (ze 119 na 148 ). Majetkových přestupků přibylo z 85 na 90. Šlo hlavně o drobné krádeže a poškození cizího majetku.

Velkým pomocníkem při zajišťování bezpečnosti a pořádku ve městě je městský kamerový dohlížecí systém. „Využíváme ho denně. Jednak působí preventivně v rámci dohledu nad bezpečností v monitorovaných lokalitách, jednak díky záznamům poskytuje důkazní materiál pro řešení případného protiprávního jednání. Zároveň mohou záznamy pomoci Policii ČR při odhalování trestné činnosti, protože právě policistům při podezření na spáchání trestného činu naše zjištění předáváme,“ vysvětlil Jan Štípek.

Městská policie, vybrala za loňský rok na pokutách přes 334 tisíc Kč. To je o 37 % víc než v roce předešlém. Domluvou řešila přestupky v 630 případech.

Kvůli vyššímu počtu přestupků v dopravě, bude i letos zachována zesílená hlídková činnost. Městská policie plánuje pořídit další informativní měřiče rychlosti, které by umístila ve vybraných lokalitách města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mudk.cz

Štítky Městská policie, přestupky, doprava, meření rychlosti, obecní policie, Dvůr Králové nad Labem, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městští strážníci řešili v loňském roce ve Dvoře Králové víc přestupků v dopravě. Na řidiče se zaměří i letos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.