Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Epidemie chřipky v Královéhradeckém kraji stagnuje. Zatím na ní zemřeli tři lidé

Epidemie chřipky a akutních respiračních onemocnění v Královéhradeckém kraji stagnuje. Tento týden bylo v kraji 1439 nemocných v přepočtu na 100.000 obyvatel, tedy stejně jako před týdnem. Představuje to asi 7900 nemocných. K dnešku bylo v kraji 32 případů klinicky závažného onemocnění chřipkou, z toho tři lidé zemřeli.

"Nemocnost související s výskytem respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového charakteru nyní spíše stagnuje, pokračuje slábnutí chřipkové epidemie," uvedli k současné situaci hygienici na webu krajské hygienické stanice.

Nejvíce nemocných bylo podle nich na Trutnovsku, zatímco minulý týden bylo nejvíce nemocných na Hradecku. Naopak nejméně nemocných bylo opět hlášeno z Rychnovska.

Nemocnice v Královéhradeckém kraji na přelomu minulého a tohoto týdne zrušily zákazy návštěv, které vyhlásily kvůli chřipkové epidemii. Jako poslední tak v úterý učinila Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Před ní zákazy odvolaly nemocnice v Trutnově, v Novém Bydžově na Hradecku a ve Vrchlabí.

Lidé s příznaky nemoci by však měli raději návštěvu v nemocnicích odložit. "Nadále si vyhrazujeme právo nevpustit na oddělení návštěvu s jednoznačnými příznaky nemoci," uvedla nemocnice Trutnov.

Autoři | Foto Brněnská Drbna

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, nemoc, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie chřipky v Královéhradeckém kraji stagnuje. Zatím na ní zemřeli tři lidé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.