Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hejtman Královéhradeckého kraje svolal mimořádné jednání kvůli koronaviru

Jednání Královéhradeckého kraje a krajského integrovaného záchranného systému kvůli koronaviru svolal dnes ráno hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD). Vedení kraje tak reaguje na přibývající případy nového viru v Evropě a okolních zemích. Schůzka je v plánu na dnešní odpoledne.

Šest Čechů je v karanténě

V hotelu na kanárském ostrově Tenerife, kde španělské úřady kvůli potvrzené nákaze koronavirem u jednoho z hostů nařídily karanténu, je podle cestovní kanceláře Canaria Travel CZ šest českých turistů. Pět z nich odletělo na ostrov v pondělí a mělo se vrátit 6. března. Jedna turistka tam odletěla už dříve. Zda se budou v plánovaném termínu moci vrátit, není zatím jasné. Novinářům to řekla ředitelka CK Canaria Travel Lenka Viková a mluvčí Invie Andrea Řezníčková.

Situace v Evropě se zhoršuje 

Případy nakažených koronavirem hlásí Německo, Rakousko i Francie. Nejhorší situace je však v Itálii. Na severu Itálie už zemřelo na následky nového viru 11 lidí. Dalších 322 jich je nakažených.

Stát kvůli koronaviru nedoporučuje cestovat například do severní Itálie. „Lidé by také měli zvážit, zda nyní vůbec jezdit kamkoli do ciziny,“ řekl včera na tiskové konferenci premiér Andrej Babiš (ANO). 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, Královéhradecký kraj, mimořádné jednání, hejtman, Itálie, karanténa, COVID-19, Evropa, Jiří Štěpán, ČSSD, Canaria Travel CZ s.r.o., Invia, Kanárské ostrovy, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Královéhradeckého kraje svolal mimořádné jednání kvůli koronaviru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.