Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sběrné dvory v Hradci Králové budou přeprodávat staré věci. Za získané peníze se vysadí nové stromy

Hradec Králové chce založit projekt RE-USE. Jeho cílem je maximálně využít staré věci, které občané města vyhodí. Sběrné dvory ve městě tyto věci vezmou a za symbolickou cenu přeprodají dál lidem, kterým se hodí. Za získané peníze Městské lesy vysadí nové stromy.

„Ve spolupráci s Hradeckými službami a městskými lesy chceme zprovoznit dva sběrné dvory, kam budou lidé moci darovat předměty pro opětovné užití. Jde například o drobný nábytek, zařízení a vybavení domácnosti, hračky nebo třeba sportovní vybavení,“ říká náměstek primátora Martin Hanousek. Projekt RE-USE bude ve městě fungovat na dvou místech. Jde o sběrné domy Na Brně a Bratří Štefánů.

K zahájení provozu je třeba ve sběrných dvorech postavit malé domky. Za ty magistrát města zaplatí 100 tisíc korun. Ty vyhrálo v soutěži o nejlepší kontejner na elektroodpad. „Nyní jsme začali s přípravami, abychom projekt mohli odstartovat co nejdříve, rádi bychom to stihli před letními prázdninami,“ dodává Hanousek.

Za vybrané peníze se vysadí nové stromy

Peníze, které město prodejem starých věcí získá, půjdou na výsadbu nových stromů. Na projektu se tak budou úzce podílet i Městské lesy Hradec Králové. Ty budou mít ve správě i samotné budovy s věcmi na prodej.

Hlavním cílem projektu je minimalizovat množství vznikajícího odpadu v krajské metropoli.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucká Drbna

Štítky odpad, sběrné dvory, Hradec Králové, re-use, projekt, prodej, peníze, sběrný dvůr, strom, Martin Hanousek, Brno, Městské lesy Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sběrné dvory v Hradci Králové budou přeprodávat staré věci. Za získané peníze se vysadí nové stromy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.