Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice ve Dvoře Králové má nové CT. Vyšetření pacientů bude kratší a kvalitnější

V těchto dnech se v Městské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem instaluje nový přístroj výpočetní tomografie. Moderní CT nahradí přes 10 let staré zařízení. Nabízí podrobnější snímky a méně rentgenového záření.

„Současná medicína jde rychle kupředu. V radiologii to platí dvojnásobně. Nákup nového přístroje nám umožňuje držet krok s dobou a naši pacienti můžou mít jistotu kvalitního vyšetření, navíc u nás mají výhodu rodinného prostředí i kratších čekacích dob.“ Řekl ředitel Městské nemocnice Dvůr Králové nad Labem Miroslav Vávra.

 Za modernizaci přístroje zaplatil Královéhradecký kraj téměř  5 milionů korun bez DPH.

 „Díky modernějšímu přístroji se zkrátí doba vyšetření, což je příjemné jak pro pacienty, tak pro nás, pro zdravotníky. Popis snímků budeme mít jednodušší díky vyšší kvalitě zobrazení. Nový přístroj má 64 detektorů oproti původním 16, což pro pacienty znamená nižší dávku rentgenového záření.“ Popsal výhody nového přístroje primář radiodiagnostického oddělení Jiří Štefáček . Na vyšetření metodou CT čekají pacienti v královédvorské nemocnici průměrně 2 týdny. Pořadí určují lékaři podle stanovené priority.

Nemocnice ve Dvoře Králové, by se mohla dočkat i další investice. „Aktuálně se zvažuje aktualizace projektu výstavby operačních sálů, které už mají stavební povolení. Objekt se oproti původnímu plánu sníží o jedno patro určené k technickému zázemí a tím se celá stavba zlevní“ Popsal Aleš Cabicar, odpovědný za krajské zdravotnictví.

Operační sály už dnešním požadavkům nevyhovují. Nové by se přistavěly do patra budovy laboratoří, která vznikla před třemi lety za 40 milionů korun. S hlavní budovou nemocnice je má propojit most.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Aleš Cabicar

Štítky Nemocnice Dvůr Králové nad Labem, CT, sály, Městská nemocnice Dvůr Králové, pacient, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, Aleš Cabicar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice ve Dvoře Králové má nové CT. Vyšetření pacientů bude kratší a kvalitnější  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.