Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lídrem KSČM do krajských voleb v Královéhradeckém kraji je Ondráček

Královéhradeckým lídrem KSČM pro podzimní krajské volby bude poslanec Zdeněk Ondráček. V krajských volbách se budou ucházet o hlasy voličů na druhém místě kandidátky Petra Zakouřilová a na třetí pozici Táňa Šormová. Po včerejším jednání krajské konference komunistů to řekla jejich mluvčí Miroslava Vohralíková.

Zakouřilová je nezávislou kandidátkou za KSČM a pracuje jako ředitelka mateřské školy. Šormová je bývalá učitelka a v minulých volebních obdobích byla krajskou zastupitelskou. Na Ondráčkovi jako lídrovi krajských voleb panovala všeobecná shoda, řekla Vohralíková. Komunisté jsou v současném volebním období se čtyřmi zastupiteli v opozici.

Na krajské předsedkyni se komunisté neshodli. Musí se sejít znovu. Kandidovaly bývalá poslankyně Soňa Marková a Věra Žižková, která chtěla obhájit funkci po třetí. "Jsou to obě silné kandidátky, nikam naše hlasování nepřevážilo," řekla mluvčí.

Volby v roce 2016 v Královéhradeckém kraji vyhrálo ANO se 13 mandáty. Druhá skončila ČSSD se šesti zastupiteli. Po pěti mandátech obdržela ODS a Koalice pro Královéhradecký kraj. Po čtyřech zastupitelích získala KSČM, TOP 09 a koalice Starostové a Východočeši. Shodně dvě křesla měla koalice SPD a SPO a koalice pirátů, Strany zelených a Změny pro Královéhradecký kraj.

Autoři | Foto Brněnská Drbna

Štítky ČR, KSČM, volby, kraje, Královéhradecký, krajské volby, Zdeněk Ondráček, Královéhradecký kraj, Petra Zakouřilová, Táňa Šormová, koalice, Soňa Marková, ANO 2011, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem KSČM do krajských voleb v Královéhradeckém kraji je Ondráček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.