Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové pořídí informační systém za 70 milionů korun

Fakultní nemocnice Hradec Králové pořídí nový nemocniční informační systém za asi 70 milionů korun. Nejpozději do dvou let by jej měla nemocnici dodat společnost STAPRO. Současný nemocniční informační systém funguje v nemocnici od roku 1996 a požadavkům moderní medicíny již nevyhovuje. Na pořízení nového systému nemocnice získala dotaci z evropských fondů.

Začátkem února začal v nemocnici pracovat tým pro přípravu systému. Zastoupena v něm budou všechna zdravotnická pracoviště. V rámci projektu vznikne takzvaná integrační platforma, která umožní propojení jednotlivých databází a programů používaných v nemocnici.

"Nový systém podstatně zvýší bezpečnost a spolehlivost dat vznikajících v nemocnici, zvýší možnost komunikace s jinými specializovanými pracovišti a jeho součástí bude i zabezpečený dlouhodobý archiv zdravotnické dokumentace," uvedl mluvčí.

Hradecká fakultní nemocnice je největším zdravotnickým zařízením na východě Čech. Má na 39 pracovištích 1360 lůžek a každoročně hospitalizuje kolem 41.000 pacientů, z toho zhruba 40 procent podstoupí operaci. Ambulantně ošetří lékaři v nemocnici za rok asi 700.000 pacientů. Nemocnice zaměstnává na 4000 lidí.

Na pořízení nového informačního systému pro své nemocnice pracuje i Královéhradecký kraj. Chtěl jej mít hotový do podzimu roku 2022 a celkové náklady se odhadují na 98 milionů korun. Většinu nákladů by měla pokrýt evropská dotace. Krajské oblastní nemocnice jsou v Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Autoři | Foto FNHK

Štítky ČR, nemocnice, internet, Fakultní nemocnice Hradec Králové, informační systém, Stapro, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové pořídí informační systém za 70 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.