Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vláda zakázala přímé lety z Česka do Číny. Pardubické letiště přijímá další opatření kvůli koronaviru

Pardubické letiště zatím kvůli koronaviru nezavádí tak rozsáhlá opatření, jaká má letiště Václava Havla v Praze. Na koronavirus a prevenci tu upozorňují letáky. Proškolený je i letecký personál.

I přesto, že pardubické letiště nezajišťuje lety z Číny, ani nemá čínské pasažéry, situaci nepodceňuje. Řídí se ochranným opatřením, které obdrželo od ministerstva zdravotnictví ke dni  31.1.2020. „Posádky letadel informují cestující o obsahu letáku, které ministerstvo poskytlo. Zároveň byla informace vyvěšena i v příletových částech letištního terminálu,“ sdělil manažer bezpečnosti pardubického letiště Vít Málek.

Letiště je v kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí, monitoruje zprávy a novinky od orgánů v civilním letectví. Nad rámec také zavedlo opatření, které zatím nikdo nevyžaduje. Zaměstnanci letiště mají podle pokynů sledovat cestující a pokud vykazují příznaky respiračního onemocnění, mají to hlásit posádce letadla. Naopak posádka má totéž oznámit letištnímu personálu.

Z Pardubic aktuálně létají dopravci na Ukrajinu a do Ruska

Podle ředitelky společnosti East Bohemian Airport Hany Šmejkalové, létají v současné době z Pardubic dva dopravci. „Jde o nízkonákladovou ukrajinskou společnost SkyUp, která létá do Kyjeva a ruského dopravce Rossiya, který létá do Petrohradu. Riziko, že se tu objeví někdo s podezřením na koronavirus, je tak minimální," říká Šmejkalová.

Opatření, jaké má například letiště Václava Havla v Praze, pardubické letiště zatím nezavádí. „V Praze je větší letecký provoz, víc lidí, víc personálu a fungují lety z Číny. Pravděpodobnost, že se tu někdo nemocný vyskytne, je daleko vyšší,“ řekl Vít Málek.

Lety z Číny do České republiky, ale budou brzy pasé. Od neděle 9. února začne, po schválení vládou, platit zákaz těchto přímých letů. Opatření potrvá až do odvolání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letiště Pardubice

Štítky Letiště Pardubice, opatření, koronavirus, letáky, Ministerstvo zdravotnictví, Krajská hygienická stanice, COVID-19, letiště, Čína, Česko, Praha, Letiště Václava Havla, Hana Šmejkalová, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda zakázala přímé lety z Česka do Číny. Pardubické letiště přijímá další opatření kvůli koronaviru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.