Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hradci Králové se bude stavět dům odlehčovací služby. Začít se má v dubnu

Do soutěže na stavbu domu odlehčovací služby pro zdravotně handicapované v Hradci Králové dnes radnici přišly čtyři nabídky. Stavba objektu s kapacitou 35 lůžek by mohla začít v dubnu. Odhadovanou cenu město v zadávací dokumentaci nezveřejnilo. Dříve radnice uváděla hodnotu investice kolem 120 milionů korun. Spolu s pořízením chytrého dopravního systému je stavba odlehčovací služby největší letošní investici města.

"Dorazily čtyři nabídky, které jsou cenově poměrně vyrovnané. Na rozdíl od jiných zakázek zde nebyla zveřejněna předpokládaná cena, což se pozitivně odrazilo na jejich cenové výši," řekl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS). Nyní bude město nabídky hodnotit. Rada města a zastupitelé by se výsledkem tendru mohli zabývat v únoru a v březnu. "Poté poběží zákonná lhůta pro případné námitky. Předpokládáme, že v dubnu by mohla být zahájena realizace," uvedl Bláha.

Objekt odlehčovací služby město vybuduje v Honkově ulici na Pražském Předměstí. Bude na místě nevyužívaného bytového objektu, který čeká demolice. Stavba by měla trvat 18 měsíců. Původně radnice mínila, že by mohla nabídky otevírat již 9. prosince. Kvůli téměř 60 podaným dotazům od potenciálních uchazečů ale musela radnice několikrát termín podání nabídek prodloužit.

Odlehčovací služba bude na přechodnou dobu pomáhat lidem, kteří mají sníženou soběstačnost, například kvůli věku, nemoci či jiného zdravotního postižení. "Chceme podpořit rodiny, které se starají o své blízké. Jde v podstatě o zařízení, které představuje čtyřiadvacetihodinovou pobytovou službu na přechodné období," uvedl náměstek primátora pro sociální věci Martin Hanousek (Změna pro Hradec).

Objekt bude bezbariérový a uzpůsobený také pro umístění trvale ležících klientů. Město připravuje výstavbu několik let. Podobné zařízení už je v Hradci Králové v nevyhovujících prostorech s menší kapacitou v panelovém domě v Jungmannově ulici.

Autoři | Foto Magistrát města Hradec Králové

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, handicapovaní, Hradec Králové, vizualizace, radnice, investice, Jiří Bláha, ODS, Martin Hanousek, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se bude stavět dům odlehčovací služby. Začít se má v dubnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.