Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Krkonoších otevřeli další sjezdovky ve Svobodě a Černém Dole

Vlekaři ve východních Krkonoších dnes otevřeli další sjezdovky. Provoz zahájilo středisko Svoboda nad Úpou a sjezdovku Špičák vlekaři otevřeli v areálu Černý Důl. Otevření sjezdových tratí umožnilo mrazivé počasí posledních dnů, kdy se dalo uměle zasněžovat.

Již v pátek se lyžařům otevřela sjezdovka Bönischovy Boudy v areálu Černý Důl a ve Velké Úpě se od pátku lyžuje i na sjezdovce Modřín. SkiResort, pod který střediska Svoboda nad Úpou, Černý Důl a Velká Úpa spadají, tak nyní v celkem šesti střediscích nabízí 39 kilometrů sjezdovek a v provozu má 39 vleků a lanovek.

Nabídku lyžování rozšířil i největší krkonošský areál Špindlerův Mlýn. Ode dneška ve špindlerovském středisku Svatý Petr začíná denní večerní lyžování na sjezdovce Hromovka. Ve Svatém Petru vlekaři pracují na zasněžení sjezdovky Hřiště a Velkého hanku.

S omezením dnes musejí počítat lyžaři v Říčkách v Orlických horách, kde je kvůli mezinárodním závodům žactva v lyžování Skiinterkriterium uzavřena černá sjezdovka. "Dnes jsou ještě k dispozici dvě sjezdovky, ale v neděli bude již celý areál v běžném provozním režimu. Běžecké stopy jsme upravili v rozsahu Homole až Panské pole," uvedl vedoucí střediska Jan Duffek.

Na hřebenech Krkonoš je 20 až 50 centimetrů sněhu a platí nejnižší, první stupeň lavinového nebezpečí. Na hřebeni Orlických hor leží asi 30 centimetrů sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, sjezdovka, Krkonoše, Svoboda nad Úpou, Úpa, Špičák, Velká Úpa, Orlické hory, Špindlerův Mlýn, Říčka (přítok Litavy)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších otevřeli další sjezdovky ve Svobodě a Černém Dole  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.