Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové chce zachránit bývalou ubytovnu nemocnice

Město Hradec Králové chce získat do vlastnictví bývalou ubytovnu Fakultní nemocnice Hradec Králové. Nemocnice již ubytovnu na sídlišti Moravské Předměstí nepotřebuje, panelový objekt je několik let prázdný. Lidé v sousedství mají obavu, aby se objekt v budoucnu nedostal do rukou někoho, kdo by z něj vytvořil bydlení například pro zahraniční dělníky.

"Ohledně ubytovny jednáme s nemocnicí. Chceme nad objektem získat kontrolu a zbavit obyvatele dané lokality obav, že by tam mohli být ubytováni zahraniční dělníci nebo nepřizpůsobiví občané," řekl primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). O ceně objektu a konkrétních podmínkách převodu se podle něj jedná. Radnice by byla spokojena, kdyby vše dospělo k dohodě do konce letošního roku.

Podle radnice by v objektu mohlo vzniknout 130 lůžek. Mohly by v něm být městské sociální byty či startovací byty pro mladé. Podle náměstkyně primátora Věry Pourové (ANO) by město budoucí využití ubytovny přizpůsobilo tomu, jaké by na její rekonstrukci šly v budoucnu využít dotace.

Jednu bývalou ubytovnu fakultní nemocnice v Hradecké ulici poblíž univerzitního kampusu již stát v minulosti prodal v dražbě. Panelová budova o osmi podlažích se podle dřívějších informací předloni prodala za 44 milionů korun. Dražby se zúčastnilo pět zájemců a nejnižší podání znělo 30,5 milionu korun. Nový majitel v domě vybudoval byty.

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky ČR, správa, byty, Hradec Králové, ubytovna, nemocnice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Moravské Předměstí, Alexandr Hrabálek, ODS, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce zachránit bývalou ubytovnu nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.