Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Netradiční první adventní neděle? Navštivte v Hradci africké trhy, které vypuknou v Aldisu

Česko-ugandský pop-up projekt ovoce dovezeného přímo z Ugandy přijíždí tento víkend polechtat chuťové buňky všech hradeckých fajnšmekrů. Všichni návštěvníci mohou již tuto neděli ochutnat v prostorách Aldisu ovoce nejvyšší jakosti z Ugandy a Zanzibaru. Přesně takové, jaké má být, tedy zralé, voňavé, utržené s láskou k přírodě. Na akci je vstup zdarma a využít ji můžete i k netradičnímu zahájení adventního čtyřnedělí.

Jakcfruit, baby banány, mango, máslové avokádo, několik druhů marakují, ananas, plantainy, čerstvé koření, čerstvé banány, graviolu, duriany a mnoho dalšího na vás čeká k volnému prodeji. Mimo to bude k dostání i čerstvé ovoce z Indonésie v podobě dračího ovoce, papáje, mangostanu, rambutanu a dalších originálních produktů z lokální zemědělské produkce.

Pořadatelé akce slibují, že všechny dobroty jsou bez chemie, nakoupeny v plné zralosti od farmářů za férové ceny. Na rozdíl od produktů, které jsou běžně dostupné v supermarketech, jsou Virunga plodiny sklízené teprve až když skutečně uzrají. Potom jsou letecky přepravovány přímo do České republiky. „Náš ananas je jeden z posledních kultivarů, které nejsou zasaženy modifikací. Dá se tedy říct, že je to poslední ananas svého druhu, který chutná tak nějak opravdu jako ananas," popisuje zvláštnost ovoce Lucie Mušková z Virungy. 

Akce se uskuteční od desáté hodiny dopolední do šestnácté odpolední. Všechny produkty budete moci na místě zakoupit i ochutnat. K platbě budete moci využít i platební terminály. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv pořadatelů

Štítky africké trhy, Hradec Králové, Aldis, netradiční advent, Virunga, ovoce, Kongresové centrum Aldis, Uganda, advent, ananas, Zanzibar, Indonésie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netradiční první adventní neděle? Navštivte v Hradci africké trhy, které vypuknou v Aldisu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.