Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kraj vypíše dotační programy na podporu sociálních služeb a hospicové péče

Krajští radní podpořili návrh na vyhlášení dvou dotačních programů. Na podporu hospicové péče a na podporu sociálních služeb v Královéhradeckém kraji v roce 2018 bude vyčleněno celkem 40 milionů korun.

„Dotace na podporu sociálních služeb bude poskytována na zajištění potřeb osob ohrožených sociálním vyloučením žijících na území Královéhradeckého kraje prostřednictvím sociálních služeb v souladu se střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb kraje,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast sociální Vladimír Derner.

Částku 38 milionů korun kraj vyčlení z prostředků na dotace na podporu sociálních služeb z kapitoly 28. Žádosti je možné podávat od 1. července 2018 do 31. července 2018, poté bude aplikace pro podání žádostí uzavřena.

Druhý dotační program jde na podporu hospicové péče. „Tato dotace poslouží úspěšným žadatelům na financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním hospicové péče a bude poskytována jako součást vyrovnávací platby za službu obecného hospodářského zájmu. Částka dva miliony korun bude vyčleněna z prostředků na dotace na podporu sociálních služeb,“ doplnil Vladimír Derner.

Program je určen na spolufinancování hospicové péče, kterou tvoří souhrn lékařských, ošetřovatelských, rehabilitačně-ošetřovatelských a poradenských činností, poskytovaných nevyléčitelně nemocným pacientům v preterminálním a terminálním stavu, u kterých byly vyčerpány možnosti kauzální léčby, ale pokračuje léčba symptomatická s cílem minimalizovat bolest a zmírnit všechny obtíže vyplývající ze základní diagnózy i jejich komplikací a zohledňující bio-psycho-spirito-sociální potřeby nemocného.

Žádost pro rok 2018 je možné zpracovat a podávat od 1. července 2018 do 31. července 2018.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky péče, hospic, sociální služby, Královéhradecký kraj, dotace, Vladimír Derner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vypíše dotační programy na podporu sociálních služeb a hospicové péče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.