Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič hradecké MHD odmítl prodat dívce jízdenku a poté ji fyzicky napadl, hrozí mu až 2 roky vězení

, aktualizováno 30. května 2019, 15:07

Hradečtí policisté tento týden sdělili téměř jednapadesátiletému řidiči trolejbusu podezření z trestného činu výtržnictví. Muž podle policie odmítl 16. května bezdůvodně prodat devatenáctileté cestující jízdenku a začal ji urážet. Za použití násilí ji pak na zastávce Náhon vyvlekl z trolejbusu.

Celý incident na zastávce dále pokračoval. „Povalil ji a přitlačil na sedačku zastávky a několikrát ji udeřil. Bohužel v trolejbuse nebyl nikdo, kromě dvou seniorek a dvou dětí, kdo by byl schopen studentce pomoci. Řidič ji nechal zraněnou na zastávce a odjel. Žena poté napadení nahlásila na malšovické služebně a po podání vysvětlení vyhledala lékařské ošetření,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Podle Františka Meduny z hradeckého dopravního podniku se psychotesty řidičů provádí při jejich nástupu do práce. Po dovršení padesáti let řidiče pak každých 5 let.

Podezřelý muž, kterého mělo naštvat, že dívka chtěla platit stokorunovou bankovkou, se podle policie odmítl k incidentu vyjádřit.

„Uvedený řidič již v Dopravním podniku města Hradce Králové, a.s. nepracuje. S dotyčným byl okamžitě zrušen pracovní poměr pro porušení povinností vyplývající z právních předpisů zvlášť hrubým způsobem,“ uvedl vedoucí marketingu DPMHK František Meduna a dodal: „Ředitel společnosti Zdeněk Abraham a vedoucí personálního oddělení Marcel Kocman se tuto středu osobně studentce za toto pro nás absolutně nepřijatelné chování našeho – nyní již bývalého zaměstnance - omluvili a studentka omluvu vedení společnosti přijala.“ 

Bývalému řidiči nyní hrozí až dvouleté vězení. 

Autoři

Štítky Policie ČR, napadení, DPMHK, Hradec, policie, Hradec Králové

Řidič hradecké MHD odmítl prodat dívce jízdenku a poté ji fyzicky napadl, hrozí mu až 2 roky vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.