Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na svátek sv. Floriána hasiči likvidovali dva požáry rodinných domů

Na svátek sv. Floriána hasiči likvidovali hned dva požáry rodinných domů. V jednom případě zasahovali u požáru domu v ulici Maxe Malého v Hradci Králové, ve druhém případě hořela pergola, dřevník a střecha rodinného domu v Újezdu pod Troskami. Naštěstí nebyl u obou událostí nikdo zraněn.

Oznámení o požáru rodinného domu v ulici Maxe Malého přijalo krajské operační a informační středisko v sobotu ráno v 07:06 hod. Na místo události vyslal operační důstojník postupně čtyři jednotky hasičů

„Při události nebyl nikdo zraněn. Požár se postupně rozšířil z přízemí rodinného domu přes schody i do půdních prostor, částečně byla zasažena také střešní konstrukce. Po likvidaci požáru, kterou ohlásil velitel zásahu v 08:48 hod., zůstala do poledne na místě dobrovolná jednotka, která zajišťovala dohlídku nad požářištěm,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele hasičů s největší pravděpodobností technická závada na mrazáku. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Do Újezdu pod Troskami mířilo v sobotu krátce před 8. hodinou ranní pět jednotek požární ochrany kvůli nahlášenému požáru rodinného domu, pergoly a dřevníku. Pomoc si krajské operační a informační středisko vyžádalo i u sousedního Libereckého kraje.  

Všechny osoby se dostaly mimo dům a nikdo nebyl při události zraněn. V blízkosti rodinného domu hořela pergola a dřevník, požár se rozšířil dál na střešní konstrukci. V domě se nacházely tlakové lahve, které hasiči našli a stihli je vynést ven, aniž by napáchaly nějakou škodu.

„Požár jednotky lokalizovaly v 08:39 hod. a likvidace byla ohlášena v 09:34 hod. Hasiči museli rozebrat část střešní konstrukce a odvětrávali obytné části domu pomocí přetlakové ventilace. Zpět na své stanice se vraceli před 10. hodinou, na místě zůstala na dohlídku místní dobrovolná jednotka,“ doplnila Götzová.

Co požár způsobilo, to je předmětem vyšetřování. Škoda, kterou plameny napáchaly, činí předběžně asi 440 tisíc korun.

Autoři | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, HZS, SDH, Hradec, rodinný dům, dům, Újezd pod Troskami, Hradec Králové

Na svátek sv. Floriána hasiči likvidovali dva požáry rodinných domů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.