Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Podnapilý muž chodil po centru Hradce se zbraní a mířil na lidi, V Kopečku ho zadržela policie

V úterý 23. dubna bylo v centru města rušno. Policie přijala na lince 158 přijala oznámení týkající se muže, který v centru města chodí s dlouhou zbraní v ruce a ohrožuje kolemjdoucí. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která ho vzápětí v ulici V Kopečku zadržela. Muž byl podnapilý a k manipulaci se zbraní na veřejnosti se přiznal.

„Volající muž vypověděl, že viděl, jak muž vzal pušku do obou rukou, manipuloval se závěrem jako při nabíjení, pozvedl ji a po několik sekund na něho a jeho známého mířil. Vzápětí se policistům přihlásili další tři svědci, na které mířil v ulici Mostecká, když šli po protějším chodníku a z obavy možné střelby se dali na útěk,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová

Policisté muži zbraň zabavili, podrobili ho dechové zkoušce, která ukázala 0,12 promile alkoholu, a převezli ho na policejní služebnu. Tam dvaačtyřicetiletý muž při výslechu manipulaci se zbraní na veřejnosti připustil.

„Komisař z oddělení obecné kriminality muže obvinil z trestného činu nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Zbraň předal ke znaleckému zkoumání, na jehož základě se zjistí, zda se muž navíc nedopustil trestného činu nedovolené ozbrojování. Dále ho obvinil z dalšího nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit o měsíc dříve tak, že po předchozí hádce opakovaně fyzicky napadl svou družku ve společně obývaném domě, kdy ji ještě vyhrožoval prohozením oknem a zabitím. Pokud ho soud uzná vinným, může být odsouzen až na 3 roky do vězení. Policisté se budou dále zabývat otázkou, zda se muž nedopustil trestného činu nedovolené ozbrojován,“ uzavřela Kormošová.

Autoři

Štítky Policie ČR, alkohol, zbraň, Hradec, policie, Kopeček (Bobravská vrchovina), trestný čin

Podnapilý muž chodil po centru Hradce se zbraní a mířil na lidi, V Kopečku ho zadržela policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.